Peter Marinšek Svet24.si

Umrl znani slovenski fotograf, v katerega je ...

Madeleine McCann Svet24.si

Nemci po zaključeni preiskavi v primeru Maddie ...

1681314215-mnfkdaho-59-1681314188097 Necenzurirano

Sedem dejstev o projektu Anže Logar, ki jih ...

luka mesec m24 Reporter.si

Sramota, kaj si je privoščil Luka Mesec: kako je...

riera olimpija af Ekipa24.si

Albert Riera se je odzval na hude obtožbe Adama ...

sabina mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: Po hudem trpljenju slovo v tišini

jose mourinho Ekipa24.si

Mourinhu počil film! V garaži je pričakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poglejte, kako je Primož Roglič prestal operacijo ramena, ki mu je pokvarilo sezono (VIDEO)

Deli na:
Poglejte, kako je Primož Roglič prestal operacijo ramena, ki mu je pokvarilo sezono (VIDEO)

Foto: Facebook

Kolesarski as Primož Roglič je včeraj iz rok predsednika države Boruta Pahorja prejel zlatired za zasluge za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču ter navdih ljudem. Nekaj ur po slovesnosti v predsedniški palači je šel pod nož zaradi operacije ramena, ki mu že dlje časa povzroča težave.

Po operaciji je Roglič na Instagramu objavil video, v katerem je napovedal: "Vrnil se bom." Dodal je še: "Operacija je uspela, zdaj je čas za okrevanje. Upam, da se kmalu spet vidimo na dirkah." Zdaj ga čaka šest do osem tednov prisilnega počitka.

"To ramo, za katero ni več skrivnost, da imam za seboj že več izpahov, moramo 'zrihtati'. Jutri popoldne bom operiran, da bo fiksirano. Kaj to pomeni, ne želim ravno zdaj razmišljati o tem, a ni mala stvar. Odrežejo ti delček kosti in jo prestavijo tja, kjer se dogaja izpah. Ob tem se napne še mišica oz. tetiva. Gre za operacijo, po kateri ostane roka fiksirana mislim da šest ali osem tednov. Potem pa šele sledi pasivno razgibavanje," je za Val 202 dejal Roglič."Prišel sem do meje, kjer moram te stvari urediti, da sem še lahko močnejši in se začnem pripravljati na nove izzive v novi sezoni. Moram spoštovati, kar mi rečejo. Vse fiksirajo z dvema vijakoma. Človek bi rekel, da bo to stabilno, a ni to kar nekaj, da bi se lahko naslednji dan šel vozit. Moram spoštovati rehabilitacijski čas. Zagotovo bomo naredili vse, da bom čim hitreje nazaj na kolesu," je razlagal.

Ramo si je moral sam nastaviti nazaj po padcu v peti etapi letošnje dirke po Franciji. Ta ga je kasneje stal boja za skupno zmago na Touru. Grdo je nato po drugem mestu v skupnem seštevku in boju za četrto zaporedno zmago padel še na dirki po Španiji, s čimer je predčasno končal sezono.