Revija Reporter
Magazin

Pogačarja na OI ne bo, ker tam ni Urške? "Ni glavni razlog, a zagotovo ni pomagalo."

STA, Reporter
1 2.500

24. jul. 2024 17:00 Osveženo: 17:08 / 24. 7. 2024

Deli na:

Urška Žigart in Tadej Pogačar

Luka Vovk

Zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Tadej Pogačar je za nizozemsko javno radiotelevizijo povedal, da je psihično izčrpan. "Želim se sprostiti, iti na plažo," je dejal slovenski zvezdnik in napovedal, da bo skušal zlato osvojiti še na letošnjem svetovnem prvenstvu.

"Tam želim zmagati. Med Tourom sem bil v vrhunski formi in konec septembra želim biti v enakem stanju kot ta mesec. To zahteva tudi počitek," je dejal Pogačar.

Svetovno prvenstvo bo v Zürichu na progi, ki je za razliko od olimpijskih iger v Parizu ukrojena za Pogačarja. "In tako grem avgusta na počitnice na morje, prvič po dolgem času."

Na počitnice pa ne bo šel sam, tako kot on na olimpijske igre v Pariz ne gre niti njegova zaročenka Urška Žigart, ki jo slovenski selektor ni uvrstil v reprezentanco.

"Ni glavni razlog, a zagotovo ni pomagalo," je po poročanju tujih medijev dejal Pogačar, ki sicer poudarja potrebo po počitku. "Gre pravzaprav predvsem za utrujenost in preprečevanje krize," je dodal Pogačar.

Na Nizozemskem je v torek zmagal na 42. kriteriju v Surhuisterveenu, ki je bil dolg 90 km. Jasper Philipsen in Wout Poels sta končala na drugem oziroma tretjem mestu.