Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 19. julija

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

Zbiranje zamaškov Ignac Fabjanič Svet24.si

Habjanič našel rešitev za dobrodelne zamaške

Damjan Murko Njena.si

Damjan Murko redko spi doma

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Magazin

Po včerajšnjem uspehu Urše Bogataj danes Slovenke merijo na zmagovalni oder

Deli na:
Po včerajšnjem uspehu Urše Bogataj danes Slovenke merijo na zmagovalni oder

Foto: Bobo - Urša Bogataj skače v Ljubnem.

Smučarske skakalke danes na Ljubnem ob Savinji čaka druga od treh tekem svetovnega pokala, premierna ekipna tekma pod Rajhovko, ki je obenem zadnja generalka za bližnje svetovno prvenstvo v Seefeldu. Po petkovem tretjem mestu Urše Bogataj, ki je ekipi odnesel del bremena pred domačim občinstvom, Slovenke danes spet merijo na zmagovalni oder.

Slovenijo bodo danes zastopale petkova junakinja Bogatajeva, Nika Križnar, Špela Rogelj in Jerneja Brecl, katerih cilj so stopničke, poudarja selektor Zoran Zupančič.

Slovenske skakalke so uspešno začele ljubenski trojček tekem, saj so že na prvi od treh izpolnile zastavljeni cilj in prišle do stopničk. "To sem si želela že nekaj časa, vesela sem, da se mi je končno 'poklopilo'. To je res nekaj posebnega, tu je moja družina, moji najbližji, to je nekaj najlepšega," je bila po uspehu kariere vesela 23-letna Bogatajeva.

S še tretjo tekmo na Ljubnem, prvo ekipno, so domače skakalke dobile novo priložnost za odličja, obenem pa bo lepa generalka za novost Mednarodne smučarske zveze (Fis) na bližnjem nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu. Zveza Fis je namreč na koledar SP prvič uvrstila tudi ekipno tekmo skakalk, ki bo 26. februarja.

Loading...