horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

Po severnoameriški turneji sledi znova privajanje na evropski sneg

Deli na:
Po severnoameriški turneji sledi znova privajanje na evropski sneg

Foto: Profimedia

Karavana svetovnega pokala v alpskem smučanju se je iz Severne Amerike, po koncu severnoameriške turneje, znova preselila tostran Atlantika. Smučarke imajo danes v St. Moritzu drugi superveleslalom za točke svetovnega pokala, smučarje pa po spremembi tekmovalnega urnika v Val d'Iseru čaka drugi slalom sezone.

Za Ilko Štuhec so prve tekmovalne preizkušnje po devetmesečnem premoru zaradi sanacije poškodbe kolena.

V Lake Louisu v Kanadi je bila še nekoliko zadržana. Spomladanski del na snegu je izpustila zaradi okrevanja, kar se je poznalo v Kanadi, predvsem pri manj napadalnem smučanju, ki je Mariborčanko sicer krasilo na smukaških progah.

Uvodni tekmovalni konec tedna nove sezone v hitrih disciplinah je odprla s 17., 20. in 21. mestom. Cilji so bili seveda višji, a si v njeni ekipi seveda veliko več obetajo od tekem na stari celini.

Prva ženska evropska postaja v hitrih disciplinah bo St. Moritz, kjer je Štuhčeva osvojila svoj prvi smukaški svetovni prestol. Na superveleslalomih na tem prizorišču je sicer segla najvišje z devetim mestom marca 2016.

Uvodni superveleslalom sezone je pripadel Nemki Viktorii Rebensburg, lanski superveleslalom v St. Moritzu je pripadel Američanki Mikaeli Shiffrin, ki prepričljivo vodi v seštevku svetovnega pokala po sedmih tekmah nove sezone.

Štuhčeva bo današnji superveleslalom odprla s startno številko 1.

Uvodni moški slalom sezone v Leviju je dobil Norvežan Henrik Kristoffersen. Točke sta osvojila oba Slovenca na startu, Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki ima kot četrti veleslalomist veliko višje cilje v nedeljo. Hadalin bo 1. vožnjo slaloma začel s številko 18, Kranjec pa kot 27. na startu.

loading...
Loading...