stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Po severnoameriški turneji sledi znova privajanje na evropski sneg

Deli na:
Po severnoameriški turneji sledi znova privajanje na evropski sneg

Foto: Profimedia

Karavana svetovnega pokala v alpskem smučanju se je iz Severne Amerike, po koncu severnoameriške turneje, znova preselila tostran Atlantika. Smučarke imajo danes v St. Moritzu drugi superveleslalom za točke svetovnega pokala, smučarje pa po spremembi tekmovalnega urnika v Val d'Iseru čaka drugi slalom sezone.

Za Ilko Štuhec so prve tekmovalne preizkušnje po devetmesečnem premoru zaradi sanacije poškodbe kolena.

V Lake Louisu v Kanadi je bila še nekoliko zadržana. Spomladanski del na snegu je izpustila zaradi okrevanja, kar se je poznalo v Kanadi, predvsem pri manj napadalnem smučanju, ki je Mariborčanko sicer krasilo na smukaških progah.

Uvodni tekmovalni konec tedna nove sezone v hitrih disciplinah je odprla s 17., 20. in 21. mestom. Cilji so bili seveda višji, a si v njeni ekipi seveda veliko več obetajo od tekem na stari celini.

Prva ženska evropska postaja v hitrih disciplinah bo St. Moritz, kjer je Štuhčeva osvojila svoj prvi smukaški svetovni prestol. Na superveleslalomih na tem prizorišču je sicer segla najvišje z devetim mestom marca 2016.

Uvodni superveleslalom sezone je pripadel Nemki Viktorii Rebensburg, lanski superveleslalom v St. Moritzu je pripadel Američanki Mikaeli Shiffrin, ki prepričljivo vodi v seštevku svetovnega pokala po sedmih tekmah nove sezone.

Štuhčeva bo današnji superveleslalom odprla s startno številko 1.

Uvodni moški slalom sezone v Leviju je dobil Norvežan Henrik Kristoffersen. Točke sta osvojila oba Slovenca na startu, Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki ima kot četrti veleslalomist veliko višje cilje v nedeljo. Hadalin bo 1. vožnjo slaloma začel s številko 18, Kranjec pa kot 27. na startu.