sebastjan novak 2 Odkrito.si

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 26. marca

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

Isabella Cruise Svet24.si

Hči Toma Cruisea in Nicole Kidman rešila ...

leonida kolbl 9 Njena.si

Resnica o zadržani Leonidi Kolbl

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

Magazin

Po polomiji novoletne turneje danes imajo slovenski skakalci danes popravni izpit

Deli na:
Po polomiji novoletne turneje danes imajo slovenski skakalci danes popravni izpit

Foto: Reuters

Zmagovalec 67. novoletne turneje Japonec Ryoyu Kobayashi nadaljuje z dobrimi skoki tudi v nadaljevanju sezone, saj je prepričljivo dobil petkove kvalifikacije za današnjo prvo od dveh tekem v Predazzu, ki bo ob 16. uri. Brez napak so kvalifikacije oddelali tudi slovenski skakalci, najboljši med njimi je bil na sedmem mestu Anže Semenič.

Slovenci, ki so na nedavno končani novoletni turneji precej zaostali za cilji, so že na prvi naslednji postojanki v italijanskem Predazzu, kjer je bilo leta 2013 svetovno prvenstvo, popravili slab vtis. Kvalifikacije so oddelali s s stoodstotnim izkupičkom in se trije prebili med najboljšo petnajsterico.

Na današnji tekmi bodo namreč ob Semeniču nastopili še najboljši Slovenec to zimo Timi Zajc (10. v kvalifikacijah), Anže Lanišek (14.), Jernej Damjan (21.) ter povratnika po poškodbah in operacijah, Tilen Bartol (33.) in Peter Prevc (39.).

Glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj je po novoletni turneji dejal, da je prepričan, da se bodo rezultati že na naslednjih tekmah izboljšali. Obenem ga je Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, po polomu na novoletni turneji postavil pred dejstvo: na voljo imate le še dve postojanki, Predazzo in Zakopane, da se izidi izboljšajo, sicer bodo sledile radikalne poteze.

Današnja tekma se bo s prvo serijo začela ob 16. uri, nedeljska pa bo na sporedu uro pozneje.

Loading...