Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

ladja atlantia Svet24.si

Žena zastrupljenega Italijana o trenutkih groze ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Magazin

Po polomiji novoletne turneje danes imajo slovenski skakalci danes popravni izpit

Deli na:
Po polomiji novoletne turneje danes imajo slovenski skakalci danes popravni izpit

Foto: Reuters - Timi Zajc

Zmagovalec 67. novoletne turneje Japonec Ryoyu Kobayashi nadaljuje z dobrimi skoki tudi v nadaljevanju sezone, saj je prepričljivo dobil petkove kvalifikacije za današnjo prvo od dveh tekem v Predazzu, ki bo ob 16. uri. Brez napak so kvalifikacije oddelali tudi slovenski skakalci, najboljši med njimi je bil na sedmem mestu Anže Semenič.

Slovenci, ki so na nedavno končani novoletni turneji precej zaostali za cilji, so že na prvi naslednji postojanki v italijanskem Predazzu, kjer je bilo leta 2013 svetovno prvenstvo, popravili slab vtis. Kvalifikacije so oddelali s s stoodstotnim izkupičkom in se trije prebili med najboljšo petnajsterico.

Na današnji tekmi bodo namreč ob Semeniču nastopili še najboljši Slovenec to zimo Timi Zajc (10. v kvalifikacijah), Anže Lanišek (14.), Jernej Damjan (21.) ter povratnika po poškodbah in operacijah, Tilen Bartol (33.) in Peter Prevc (39.).

Glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj je po novoletni turneji dejal, da je prepričan, da se bodo rezultati že na naslednjih tekmah izboljšali. Obenem ga je Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, po polomu na novoletni turneji postavil pred dejstvo: na voljo imate le še dve postojanki, Predazzo in Zakopane, da se izidi izboljšajo, sicer bodo sledile radikalne poteze.

Današnja tekma se bo s prvo serijo začela ob 16. uri, nedeljska pa bo na sporedu uro pozneje.

Loading...