Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Po podelitvi nagrad Združenja filmskih igralcev DiCaprio in Larsonova še bližje oskarjem

Deli na:
Po podelitvi nagrad Združenja filmskih igralcev DiCaprio in Larsonova še bližje oskarjem

Foto: Getty Images

Glavno nagrado Združenja filmskih igralcev (SAG) je v soboto na podelitvi v Los Angelesu, ki je bila v znamenju raznolikosti, prejela drama Spotlight o zlorabah v katoliški cerkvi. Kipca za najboljša igralca pa sta prejela Leonardo DiCaprio in Brie Larson, ki sta se tako še bolj približala oskarjem, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nagrade igralskega ceha veljajo za dobro napoved možnega uspeha pri najpomembnejših filmskih priznanjih - oskarjih, ki jih bodo podelili 28. februarja. A medtem ko so za oskarje že drugo leto zapored nominirani le belopolti filmski igralci in igralke, so nagrade SAG domov odnesli tudi temnopolti.

Med njimi je kar dva kipca pobral britanski igralec Idris Elba - za najboljšo moško stransko vlogo v filmu Beast of No Nation ter za vlogo detektiva v seriji Luther. "Pozdravljeni na televiziji raznolikosti," se je ob prejemu nagrad pošalil temnopolti igralec.

Hollywoodski zvezdnik DiCaprio je nagrado prejel za najboljšo moško vlogo v filmu Povratnik, zgodbi o preživetju in maščevanju. 26-letna Larsonova pa je bila nagrajena za ganljivo vlogo mlade matere, ki je s svojim otrokom ujeta v majhni sobi. Igralka je poudarila, da je bil njen navdih devetletni soigralec v filmu Soba Jacob Trembley, ki je igral njenega sina.

Leona Alicia Vikander (Dansko dekle) je odnesla nagrado za najboljšo žensko stransko vlogo.

Kipec za najboljši film je prejel Spotlight režiserja Toma McCarthyja, ki velja za enega od favoritov za oskarje. Drama pripoveduje o resničnih dogodkih v mesecih, ko so novinarji časnika Boston Globe raziskovali pedofilski škandal v vrstah Rimskokatoliške cerkve. Igralci v Spotlightu, med katerimi so Mark Ruffalo, Rachel McAdams in Michael Keaton, so prejeli tudi nagrado za najboljšo igralsko zasedbo.