muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sibilina sodba: Urška Klakočar Zupančič napisala knjigo za »divje ženske z volčjo dušo«

Deli na:
Sibilina sodba: Urška Klakočar Zupančič napisala knjigo za »divje ženske z volčjo dušo«

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je napisala nov zgodovinski roman Sibilina zgodba. Ta je, tako kot njen prvenec Gretin greh, postavljen v 17. stoletje, znova pa je v središču zgodbe »močan ženski lik, ki se hrabro spopada z izzivi patriarhalnega obdobja«, je Sibilino zgodbo opisala njena založba Primus.

Izid knjige je na svojem facebooku objavila sama Klakočar Zupančičeva. »Prišla je. Sveža iz tiskarne. Dobite jo v knjigarnah in na spletni strani Založba Primus,« je zapisala ob fotografiji knjige.

»Roman Sibilina sodba vas bo popeljal v temačni čas 17. stoletja, ko so ljudje živeli pod senco epidemij, vojn in strahu pred čarovnicami,« povzema založba knjigo, ki je menda »namenjena vsem 'divjim ženskam z volčjo dušo', ki se ne bojijo biti svobodne in se upirajo družbenim normam«.

»Napet zgodovinski roman, ki nas popelje v začetke novega veka na Slovenskem ter nam dinamično prikaže popotniško krajino ljudi na begu pred smrtonosno kugo in biriči v lovu na čarovnice,« je roman opisala novinarka in založnica Tanja Tuma. »Glavna junakinja Sibila, ki v sebi nosi strašen greh izdajstva in moškega nasilja, se razvija in raste pred bralcem skupaj s svojo zgodbo. Iz nevedne mladenke se prelevi v izkušeno zdravilko in volčjo žensko, ki hlepi po ljubezni in svobodi,« da Tuma vedeti, kaj lahko bralec pričakuje od knjige.

»Poudarek pisanja Urške Klakočar Zupančič je na usodi močne ženske v patriarhalnem okolju, ki z vidnimi in manj vidnimi prisilami pasivizira žensko energijo in relativizira njen pogled na svet v luči domnevno univerzalnega, v resnici pa moškega dojemanja sveta, pa o avtorici pravi šef zalobe Beletrina Mitja Čander.