stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Planica spet ostala brez nordijskega SP, dobila pa SP v poletih 2020

Deli na:
Planica spet ostala brez nordijskega SP, dobila pa SP v poletih 2020

Foto: Bobo

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je na svojem 50. kongresu v mehiškem Cancunu odločila, da bo svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah leta 2021 pripravil nemški Oberstdorf, Planica pa je še tretjič izgubila to možnost. Bila pa je izbrana za gostiteljico svetovnega prvenstva v poletih leta 2020.

Nemški Oberstdorf je kandidaturo dobil že v prvem krogu, ko je prejel 11 od 17 možnih glasov članov predsedstva Fis, v katerem je kot podpredsednik tudi Janez Kocijančič, nekdanji predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Norveški Tondheim je dobil štiri glasove, Planica pa le dva.

Italijanska Cortina d'Ampezzo bo leta 2021 pripravila SP v alpskem smučanju, kitajski Zhangjiakou pa SP v smučanju prostega sloga in deskanju. Obe prvenstvi, tako kot SP v poletih, ki ga je dobila Planica, sta bili izbrani brez protikandidatov, tako da je glasovanje potekalo le o nordijskem SP.

"Res ne moremo biti zadovoljni, res pa je, da smo imeli v igri dve nominaciji. Morda je tudi to pretehtalo, da so najprej namenili glas prvenstvu v poletih, potem pa se odločili drugače pri drugi nominaciji. Popolno presenečenje to žal ni. Po neformalnih pogovorih je bilo zaznati, da je bila naša predstavitev daleč najboljša, vemo pa, da to ni edini argument. Pri odločanju se upošteva marsikaj, razne prijateljske naveze, velikost države, proračuni in očitno je bila tudi tokrat velikost pomembnejša od srca, strasti in vztrajanja pri organizaciji," je po razglasitvi izidov dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar.

"Sem razočaran, predvsem zato, ker smo največ upov polagali v nordijsko svetovno prvenstvo. Predvsem zaradi tega, ker vemo, da smo odličen kandidat, tako po organizacijski plati kot po infrastrukturi, kot tudi po entuziazmu in srcu. Malo nas tolaži, da imamo polete leta 2020, a bistveno je, da nam ne zmanjka upanja, poguma in volje, da v prihodnosti končno dobimo svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah," pa je rekel ambasador Planice Franci Petek.

"Z novimi sodobnimi objekti bo Planica priredila še eno nepozabno svetovno prvenstvo v smučarskih poletih z veliko podporo navijačev," je menil predsednik Fis Gian Franco Kapser.