Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Peter Prevc lahko zaradi operacije gležnja skakalnico samo gleda

Deli na:
Peter Prevc lahko zaradi operacije gležnja skakalnico samo gleda

Foto: Martin Metelko

Smučarski skakalci trenirajo na skakalnici v Kranju, a brez Petra Prevca, ki je na popolnem mirovanju zaradi težav z gležnjem. Po aprilski operaciji je prehitro začel vaditi na polno, zato mu je gleženj zatekel. V najboljšem primeru bo skakal čez mesec dni. Poškodovan je tudi Žiga Jelar, Jernej Damjan pa bo tudi letos izpustil del poletne sezone.

Peter Prevc se je za operacijo levega gležnja odločil, ker se mu je v zadnjih letih zmanjšala gibljivost. Po slikanju se je izkazalo, da ima izrastek na kosti v srednjem delu gležnja, ki ga je motil in zaradi katerega je čutil bolečine, in tega so mu odstranili z artroskopsko operacijo. Operacijo je imel 20. aprila, nato pa je kljub drugačnim nasvetom zdravnikov začel prehitro trenirati na polno in gleženj mu je otekel.

"Trenutno nisem v trenažnem procesu zaradi operacije gležnja konec aprila. Poškodba se do zdaj še ni sanirala oziroma sem po operaciji prehitro začel trenirati, zato se je pojavilo vnetje. Pol poletja se je zaradi tega 'podrlo', vendar to je šport, ko nekaj načrtuješ, nato pa se ti vse postavi na glavo. Zdaj je treba na novo začrtati pot za naprej," je povedal najboljši slovenski skakalec in razkril, da vrnitev na skakalnice načrtuje čez mesec dni, če bo okrevanje potekalo po načrtih.

Najmlajši od bratov Prevc, Domen Prevc, ta čas še ni zadovoljen z opravljenim. "Trenutno mi ne gre vse tako, kot bi si želel. Odkar sem zamenjal čevlje, ne najdem pravega občutka, kako bi moral čepeti do konca mize in potem odskočiti. Nič zato, treba se je boriti, zdaj je pravi čas, da to težavo odpravim," je optimističen najmlajši Prevc, ki pravi, da ima ob menjavi čevljev vsakokrat težave.



"To je treba enostavno pregrizniti, drugače ne gre. Sicer pa je nekaj sprememb v primerjavi z lanskim letom, čeprav trenerja Gorazda Bertonclja poznam že od prej. Če drugega ne, je že ekipa malo drugačna. Tudi smuči imamo krajše kot lani, skačemo z manjšimi dresi in to je še pika na i mojim težavam," je po treningu v Kranju še povedal Domen Prevc.

Lani eden ključnih članov slovenske reprezentance Anže Semenič, ki je januarja zablestel z zmago na svetovnem pokalu v Zakopanah, pravi, da ima še veliko rezerv: "Postopoma delamo na tem, da bomo počasi te rezerve odpravili in v zimo vstopili najbolje, kar se da. Nov trener je prinesel nekaj sprememb. Stvari pove z drugimi besedami, kar pri nas hitro lahko prinese spremembo oziroma je to več kot dovolj za napredek."

Skakalce prve preizkušnje čakajo že 7. in 8. julija, ko bo Kranj gostil dve tekmi celinskega pokala.