favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Penelope Cruz in Javier Bardem bosta zaigrala v filmu o zloglasnem Pablu Escobarju

Deli na:
Penelope Cruz in Javier Bardem bosta zaigrala v filmu o zloglasnem Pablu Escobarju

Foto: Getty Images

Španska oskarjevca Penelope Cruz in Javier Bardem bosta skupaj zaigrala v filmu o kolumbijskemu mafijcu Pablu Escobarju. Špansko-bolgarski projekt Escobar bosta zakonca začela snemati 24. oktobra v Kolumbiji. To bo po letu 2008 prvič, da bosta zakonca ponovno poslovno sodelovala.

Bardem bo nastopil v vlogi Escobarja, Penelope Cruz pa bo zaigrala njegovo ljubico, novinarko Virginio Vallejo. Igralca sta nazadnje skupaj nastopila v filmu Ljubezen v Barceloni v režiji Woodyja Allena iz leta 2008. Penelope Cruz je za stransko vlogo v filmu prejela oskarja, medtem ko je Bardem zlati kipec prejel za stransko vlogo v filmu Ni prostora za starce v režiji bratov Coen, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Film Escobar po napovedih ne bo navadna biografija enega najslavnejših mafijcev vseh časov. "To bo zgodba o moškem, ki je spremenil zgodovino kriminala v zadnjih desetletjih 20. stoletja," je napovedal producent filma Miguel Menendez de Zubillaga. Režijo bo prevzel Fernando Leon de Aranoa, ki je z Bardemom že sodeloval pri filmu Los lunes al sol (2002). Zanj sta prejela nagradi goya za režijo in igro.

Mamilarski šef Escobar velja za enega najbogatejših in najvplivnejših kriminalcev v zgodovini. Sin kolumbijskega kmeta je s preprodajo kokaina postal sedmi najbogatejši zemljan. Voditelja medellinskega kartela so lovili več let, dokler ga niso leta 1993 ubili v njegovem rojstnem mestu Medellin. V nasilju, ki ga je izvajal s svojim kartelom, je umrlo na tisoče ljudi. O njem so posneli že več filmov, tudi uspešno serijo Narcos.