bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

Omar Naber Odkrito.si

Omar Naber - Letos se mu bo zgodilo nekaj ...

Adam Delius Ekipa24.si

Oglasil se je Delius! Tu je novi trener in njegova...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Oprah Winfrey za predsednico? Če je uspelo Trumpu, zakaj ne bi njej

Deli na:
Oprah Winfrey za predsednico? Če je uspelo Trumpu, zakaj ne bi njej

Foto: Reuters

Slavna televizijska voditeljica Oprah Winfrey je odgovorila na hipotetično vprašanje novinarja, ali bi lahko postala predsednica ZDA.

Televizijska zvezdnica in filmska igralka Oprah Winfrey je v pogovoru za Bloomberg menila, da bi se lahko tudi sama potegovala za najvišji politični položaj v državi, če je to lahko uspelo Donaldu Trumpu. Winfreyjeva je sicer odgovarjala na vprašanje in se ni sama ponujala.

Dejala je, da o tem sploh ni razmišljala, saj je menila, da nima potrebnih izkušenj z vladanjem za tako pomemben položaj. Zaradi Trumpovega uspeha si sedaj predstavlja, da morda temu ni tako. Oddaja oziroma pogovor s televizijsko zvezdnico je bil posnet daleč nazaj, decembra lani, objavljen pa je bil šele v sredo.

Winfreyjevo, ki je ena najpriljubljenejših televizijskih osebnosti v ZDA, je podobno vprašal tudi Stephen Colbert v svoji komični oddaji januarja in takrat je zagotovila, da se v kaj takega ne bo nikoli podala.

Oprah Winfrey je popolno politično nasprotje od Trumpa, ne le zaradi tega, ker je ženska in temnopolta. Od samega začetka je leta 2008 podpirala Baracka Obamo, na lanskoletnih volitvah pa Hillary Clinton.

Z idejo o kandidaturi so se doslej igrali že tudi drugi slavni Američani, med njimi Kanye West, Mark Zuckerberg, Mark Cuban in drugi, ki sedaj upravičeno mislijo, da kaj posebnega veščin razen slave, denarja in demagogije za osvojitev predsedniškega položaja ni potrebno.