Revija Reporter
Magazin

Olimpijski nastop Ester Ledecka je bil še bolj nor, kot smo mislili: do zlata s počenim čevljem

STA

10. mar. 2018 6:00 Osveženo: 6:59 / 10. 3. 2018

Deli na:

Čehinja Ester Ledecka je do že tako presenetljivega olimpijskega zlata v alpsko smučarskem superveleslalomu prišla še s počenim desnim smučarskim čevljem, je za francosko tiskovno agencijo AFP razkril njen trener Tomas Bank.

Ledecka je v Pyeongchangu osvojila tudi zlato v deskarskem paralelnem veleslalomu.

Bank je povedal, da je zaponka čevlja popustila tik pred startom. "Čevelj je bil zaradi tega manj stabilen, kar je neprijetno," je dejal trener Ledecke in dodal, da ni bilo nobene možnosti, da bi Čehinja nastopila v rezervnih čevljih. "Ima jih veliko, toda v teh je najhitrejša."

"V tem paru čevljev je pol sekunde hitrejša, zato vztraja pri tem, da zmeraj dirka v njih. Ima deset parov, vedno jih testira, toda ne najde nobenih tako hitrih," je še razložil Bank.

Poleg že omenjenega pa je Ledecka superveleslalomski naslov osvojila na smučeh, ki jih je pred tem testirala ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin. "Pri Atomicu je Shiffrinova številka ena, zato ima zmeraj prva možnost testiranja ... Drugorazredne smučarke, takšna je bila tudi Ester pred igrami, dobijo te 'ostanke'," je povedal Bank.

Kot je še pojasnil, je izbira smuči v rokah Ledeckinega serviserja Petra Kourila. "On ima rad rabljene smuči, ker je z njimi manj dela, nove so nedokončan izdelek. Ker pa dela tako s smučmi kot deskami, nima veliko časa za obdelavo smuči."