kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Olimpijske igre morebiti pred omejenim številom gledalcev

Deli na:
Olimpijske igre morebiti pred omejenim številom gledalcev

Olimpijske igre - Foto: profimedia

Direktor olimpijskih iger v Tokiu Toshiro Muto je v pogovoru za britanski BBC omenil možnost, da bi zaradi pandemije novega koronavirusa tekmovanja v Tokiu prihodnje leto potekala pred omejenim številom obiskovalcev. Muto je za BBC izjavil, da bodo organizatorji storili vse, da bo slovesna otvoritev iger kot načrtovano na sporedu 23. julija 2021.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) si namreč ne želi še za eno leto prestaviti iger, ki bi se morale letos začeti 24. julija.

"Z Mokom smo na isti valovni dolžini, kar se tiče organizacije iger za naslednje leto. Pogovorili smo se s predsednikom Moka Thomasom Bachom in dejal je, da ne smemo razmišljati še o eni prestavitvi," je za BBC razložil Muto.

Je pa prvič Muto omenil možnost, da bi lahko tekmovanja tako na olimpijskih kot paraolimpijskih igrah potekala z omejenim številom gledalcev.

"Gospod Bach ne razmišlja o tem, da bi igre potekale brez gledalcev. Razmišlja pa o omejenem številu gledalcev z upoštevanjem minimalne razdalje," je priznal Muto.

Direktor iger je še sporočil, da cepivo proti novemu koronavirusu ni pogoj za izvedbo tekmovanja in da lahko OI organizirajo, tudi če do takrat ne bo na voljo ustreznega cepiva.

Obenem je dodal, da bodo športniki in spremstvo skoraj zagotovo podvrženi temeljitemu testiranju, ob omejitvah pri potnikih, ki prihajajo na Japonsko, pa je Muto dejal, da je čas za razmislek o drugačnih pristopih in scenarijih, da bodo lahko uspešne izvedene OI predstavljale zapuščino ostalim večjim tekmovanjem v času pandemije novega koronavirusa.

Olimpijske igre bodo prihodnje leto na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom, paraolimpijske pa med 24. avgustom in 5. septembrom.