denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Magazin

Olimpijske igre morebiti pred omejenim številom gledalcev

Deli na:
Olimpijske igre morebiti pred omejenim številom gledalcev

Olimpijske igre - Foto: profimedia

Direktor olimpijskih iger v Tokiu Toshiro Muto je v pogovoru za britanski BBC omenil možnost, da bi zaradi pandemije novega koronavirusa tekmovanja v Tokiu prihodnje leto potekala pred omejenim številom obiskovalcev. Muto je za BBC izjavil, da bodo organizatorji storili vse, da bo slovesna otvoritev iger kot načrtovano na sporedu 23. julija 2021.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) si namreč ne želi še za eno leto prestaviti iger, ki bi se morale letos začeti 24. julija.

"Z Mokom smo na isti valovni dolžini, kar se tiče organizacije iger za naslednje leto. Pogovorili smo se s predsednikom Moka Thomasom Bachom in dejal je, da ne smemo razmišljati še o eni prestavitvi," je za BBC razložil Muto.

Je pa prvič Muto omenil možnost, da bi lahko tekmovanja tako na olimpijskih kot paraolimpijskih igrah potekala z omejenim številom gledalcev.

"Gospod Bach ne razmišlja o tem, da bi igre potekale brez gledalcev. Razmišlja pa o omejenem številu gledalcev z upoštevanjem minimalne razdalje," je priznal Muto.

Direktor iger je še sporočil, da cepivo proti novemu koronavirusu ni pogoj za izvedbo tekmovanja in da lahko OI organizirajo, tudi če do takrat ne bo na voljo ustreznega cepiva.

Obenem je dodal, da bodo športniki in spremstvo skoraj zagotovo podvrženi temeljitemu testiranju, ob omejitvah pri potnikih, ki prihajajo na Japonsko, pa je Muto dejal, da je čas za razmislek o drugačnih pristopih in scenarijih, da bodo lahko uspešne izvedene OI predstavljale zapuščino ostalim večjim tekmovanjem v času pandemije novega koronavirusa.

Olimpijske igre bodo prihodnje leto na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom, paraolimpijske pa med 24. avgustom in 5. septembrom.

Loading...