favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Olimpija naj bi z racionalizacijo prihranila milijon evrov letno

Deli na:
Olimpija naj bi z racionalizacijo prihranila milijon evrov letno

Foto: M24.si, Profimedia

Vodilna ekipa slovenske nogometne lige Olimpija iz Ljubljane bo s procesom racionalizacije, ki so ga uveljavili zaradi pandemije novega koronavirusa in posledično prekinjene sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije, prihranila približno milijon evrov na letni ravni, so pri ljubljanskem kolektivu zapisali v sporočilu za javnost.

Kot poudarjajo pri Olimpiji, je glavni cilj racionalizacije stabilnost in bolj varna prihodnost kluba. "Tako smo od druge polovice prejšnjega leta med drugim zmanjšali stroške poslovanja in število zaposlenih. Na letnem nivoju bo klub tako skupaj prihranil približno milijon evrov," so zapisali in dodali, da bodo smiselno nadaljevali z racionalizacijo, ker se je začetek te izkazal za zelo pozitivnega. To pa dotlej, dokler ne dosežejo optimalnega razmerja med številom zaposlenih, njihovo produktivnostjo ter dobrimi odnosi tako do kluba kot tudi med sodelavci.

Kot še pravijo pri Olimpiji, so se sočasno oddaljili tudi od zgodb s provizijami. "NK Olimpija Ljubljana tako že slabo leto dni ni izplačal provizij ob prestopih igralcev. Vse delovanje in trud kluba pa se nista izkazala zgolj za pozitivnega. V začetku leta smo dva meseca sodelovali s potencialnim investitorjem, ki pa se na koncu ni izkazal za primernega. V želji po uspešnem prevzemu se je za namen preverjanja stanja kluba ter investitorja porabilo precej časa kot tudi sredstev," pišejo pri ljubljanskem kolektivu.

Kar zadeva licenciranje, so marca uredili tudi tekočo dokumentacijo za licenco Evropske nogometne zveze (Uefa). So pa še v procesu pridobivanja licence za tekmovalno sezono 2020/21 v slovenski prvi ligi, "kjer nam kaže zelo dobro, zato verjamemo, da bomo licenco uspešno pridobili".


Poudarjajo, da je več kot 90 odstotkov vseh zaposlenih in igralcev že podpisalo aneks o solidarnostnem znižanju plač v času pandemije koronavirusa, "pri nekaterih pa čakamo zgolj še na manjše uskladitve". Prav tako so bile že izplačane tudi plače za mesec marec 2020, pravijo pri Olimpiji.

Glede nadaljevanja sezone pravijo, da jim je na prvem mestu zdravje. "V kolikor bo možno nadaljevati prvenstvo pod enakimi pogoji za vse ekipe, ki bodo optimalni predvsem iz zdravstvenega vidika, si tega tudi želimo. Povedano drugače, čakamo na nadaljevanje prvenstva, kjer cilj ostaja osvojitev naslova državnih prvakov."

Olimpija ima po 25. od 36 krogov pet točk prednosti pred najbližjima zasledovalcema Celjem in Aluminijem.

Pri zeleno-belih zaključujejo, da bo v naslednjo sezono klub vstopil zdrav ter z obvladljivim proračunom, ob tem pa ne bo nič manj kakovosten niti kadrovsko podhranjen. "Med drugim je vizija kluba razvijanje domačih nogometašev na način, da bi jih lahko čim več vključili tudi v člansko moštvo NK Olimpija Ljubljana," še pravijo pri Olimpiji.