FON_4412 Odkrito.si

FOTO: Na obisku pri Urški Vučak Markež

Sanja Grohar s fantom_osebni arhiv Svet24.si

FOTO: Poročila se bo letos poleti v Sloveniji

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. aprila

dva vzporedno, kolesarji Svet24.si

Čigave so ceste? Kolesarji sami krivi za nesreče?

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

moški Njena.si

Šok: 'Oče' devetih otrok izvedel, da je neploden!

nuska Njena.si

Pompozne grimase žirantov ob pevskih nastopih

Magazin

Okorn zapustil Olimpijo, kriva je "prevelika nasičenost" v odnosih med igralci in trenerjem

Deli na:
Okorn zapustil Olimpijo, kriva je "prevelika nasičenost" v odnosih med igralci in trenerjem

Foto: ALESFEVZER.COM

Košarkarji Petrola Olimpije so dobili novega trenerja. Dosedanji strateg Gašper Okorn, ki je zmaje povedel do naslova v lanski sezoni, je sporazumno prekinil pogodbo z ljubljanskim klubom, nastalo strokovno vrzel pa je zapolnil Zoran Martić, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Kot glavni razlog za predčasno prekinitev sodelovanja obe strani navajata preveliko nasičenost v odnosih med igralci in glavnim trenerjem, kar je zagotovo posledica nastopanja v treh tekmovanjih (državno prvenstvo, liga prvakov in liga Aba).

Okorn je v Petrolu Olimpiji pustil velik pečat predvsem v sezoni 2016/2017, saj je po osmih letih vrnil naslov državnega prvaka v Ljubljano. Petrol Olimpija je v pretekli sezoni osvojila tudi pokalno lovoriko, pred začetkom sezone 2017/2018 pa so se navijači veselili tudi naslova Super pokalnih zmagovalcev Slovenije.

Novi glavni trener članske ekipe je postal 52-letni Martić, ki bo vodil ekipo že na sredini tekmi 10. kroga lige prvakov z nemškim Bayereuthom. S Petrolom Olimpijo je izkušeni strateg sklenil pogodbo do konca tekmovalne sezone 2017/18.

Martić je kot trener vodil številne domače in tuje klube, med drugim poljski Sopot, makedonski MZT in črnogorsko Budućnost, na domači sceni pa novomeško Krko, Slovan, Zlatorog, Helios, Kraški zidar, Škofjo Loko in Roglo.

Obenem je edini slovenski košarkarski trener, ki je z reprezentančnimi selekcijami prišel do dveh odličij. Najprej je bil na evropskem prvenstvu do 22 let leta 1998 v italijanskem Trapaniju drugi, dve leti kasneje pa z reprezentanco do 20 let v Brnu še prvi.