Reporter
Reporter
Naroči

Odlični pekovski izdelki ogledalo odličnosti slovenskih podjetij


Ocenjevalna komisija je na 21. senzoričnem ocenjevanju kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) v petih dneh ocenila 216 izdelkov iz 18 podjetij.

Tatjana Zagorc.png
GZS-ZKŽP
Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP

Promo
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

S priznanjem odličnosti je strokovna ocenjevalna žirija na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) nagradila skupaj 178 izdelkov podjetij Conditus, Delakorda, Don Don, Pekarna Grosuplje, Čož, Hlebček, Konditor, Mercator IP, Mlinotest, Mlinopek, Pekarna Baškovč, Pekarna Brumat, Pekarna Pečjak, Pekarna Spar, Pekarne Ptuj, Zebra Patisseries in Žito. Skupaj je ocenjevalna komisija ocenila 216 izdelkov iz 18 podjetij.

Tomaž Požrl.png
GZS-ZKŽP
Tomaž Požrl, profesor na Biotehniški fakulteti

»Letošnjo podelitev odličnih pekovskih izdelkov zaradi epidemija koronavirusa obeležujemo na malo drugačen, a kljub temu poseben način. Odlični pekovski izdelki predstavljajo ogledalo odličnosti slovenskih podjetij s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Na GZS-ZKŽP s predanostjo podpiramo njihova prizadevanja, da ohranijo svojo izjemnost. Verjamemo namreč, da je odličnost doma v Sloveniji,« je poudarila dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP. Zato prav s tem namenom vsako leto izvedejo obsežno senzorično ocenjevanje izdelkov proizvajalcev, ki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police, javne zavode in gostinske ponudnike.

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.