Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Obračun slovenskih zvezdnikov NBA: Dragić pokvaril Dončićev 21. rojstni dan (FOTO)

Deli na:
Obračun slovenskih zvezdnikov NBA: Dragić pokvaril Dončićev 21. rojstni dan (FOTO)

Ponoči je v severnoameriški košarkarski ligi NBA potekal težko pričakovani obračun slovenskih zvezdnikov. Miami Heat Gorana Dragića je gostil Dallas Mavericks Luke Dončića. S 126:118 so na Dončićev 21. rojstni dan slavili domači. Dragić je dosegel 16 točk, pet podaj in štiri skoke, slavljenec Dončić pa 23 točk, deset podaj in štiri skoke.

Na tekmi je vladalo posebno vzdušje, saj je zaradi srečanja slovenskih košarkarjev v obeh moštvih dvoboj obiskalo okoli 2000 slovenskih navijačev. Tako kot lani, ko je v dvoboju slovenskih košarkarjev v Miamiju prav tako slavil Dragić in Miami, je bilo tudi tokrat boljše domače moštvo.

Odločilno prednost si je Miami priigral na začetku zadnje četrtine, ko je naredil niz 13:0. S tem si je zagotovil šele tretjo zmago na zadnjih desetih tekmah.

Foto: STA - Slovenska dvorana v Miamiju.

Pri domačih je bil s 26 točkami najboljši strelec Jimmy Butler, Duncan Robinson jih je dodal 24. Dragić je bil na parketu 33 minut in je iz igre metal 5:13.

Ker se je Dragić po naslovu evropskih prvakov leta 2017 reprezentančno upokojil, mu igranje pred slovenskim občinstvom pomeni še toliko več. "Sedaj, ko dve leti ne igram več za reprezentanco, sem spet lahko okusil igranje pred slovensko publiko in je bilo super," je po koncu povedal Dragić.

Na drugi strani je bil pri Dallasu najbolj razpoložen Seth Curry, ki je s 37 točkami postavil svoj strelski rekord v dresu moštva iz Teksasa. Kristaps Porzingis je v statistiko vpisal 24 točk in 13 skokov. Dončić, ki je igral s poškodovanim palcem na levi roki, je na parketu preživel 38 minut in ni bil najbolj pri metu, iz igre je metal 7:17, zgrešil pa je tudi vseh šest poskokov za tri točke.

Foto: Reuters

"Nisem mogle ujeti žoge. Nisem vedel, da je palec tako pomemben za držanje žoge. Bilo je težko ... Danes nisem bil pri sebi. Iz tega se moram nekaj naučiti in iti naprej," je po koncu dejal Dončić, ki ga prav tako veseli številna slovenska podpora.

"Zame je super videti, kako Slovenci vzpodbujajo mene in Gogija. To je v čast nama in vsej slovenski košarki. To da pride toliko Slovencev, je res nekaj posebnega za nas," je dejal 21-letnik.

Miami je sicer v tretji četrtini že vodil za 12 točk (83:74), a je Dallas v le dveh minutah in pol spreobrnil zaostanek v vodstvo z 88:85. Pred začetkom zadnjega dela igre so gostje vodili s 93:88, potem pa so domači košarkarji znova stvari vzeli v svoje roke. Dallas je po dveh zmagah izgubil in po 24. porazu v sezoni ostaja na sedmem mestu zahodne konference.

"Z ekipno igro smo se zoperstavili zelo dobri ekipi," pa je po koncu dejal Erik Spoelstra, trener četrte ekipe za vzhodu, ki je prišla do 37. zmage v sezoni.

Miami prihodnja tekma čaka že v noči na nedeljo, ko bo gostil Brooklyn Nets, Dallas bo v nedeljo zvečer po srednjeevropskem času gostoval pri Minnesoti Timberwolves, Denver pa bo v noči na ponedeljek gostil prvake Toronto Raptors.

Na preostalih tekmah večera je v derbiju druge in tretje ekipe zahodne konference moštvo LA Clippers s 132:103 doma ugnalo Denver Nuggets. Tretji Slovenec v NBA Vlatko Čančar je igral pet minut in v tem času dosegel dve točki (met 1:4) ter dva skoka za Denver, ki je doživel najhujši poraz v sezoni.

Pri domačih je Paul George dosegel 24 točk, najboljši strelec pri gostih pa je bil Nikola Jokić z 21 točkami.