Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Oblakov Atletico po enajstmetrovkah v četrtfinalu Lige prvakov

Deli na:
Oblakov Atletico po enajstmetrovkah v četrtfinalu Lige prvakov

Foto: Getty Images

Wolfsburgu, Real Madridu, Benfici in Paris St. Germainu, ki so si nastop v četrtfinalu lige prvakov priigrali prejšnji teden, sta se včeraj pridružila še Manchester City, ki je po neodločenem izidu z 0:0 in zmagi s 3:1 na prvi tekmi izločil kijevski Dinamo ter Atletico Madrid, ki je po streljanju enajstmetrovk z 8:7 izločil PSV.

Na prvi tekmi osmine finala v Eindhoven se mreži nista zatresli, na stadionu Vicente Calderon pa je slovenski reprezentant še enkrat več svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. V uvodnih minutah so bili nevarnejši gostje iz Eindhovna, ki so v sezoni 1987/88 v v Stuttgartu v finalu po streljanju enajstmetrovk, potem ko se v rednem delu tekme in tudi po podaljšku mreži nista zatresli, premagali Benfico, vendar si resnejše priložnosti niso priigrali. Do konca prvih 45 minut so nato več od igre imeli domači nogometaši, najbolj zrelo priložnost je imel Antoine Griezmann.

Atletico, ki je v v letošnji sezoni do včerajšnje tekme v 42 uradnih tekmah prejel le 20 golov, je v 58. minuti rešil slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je nevaren strel Jürgna Locadie z zadnjimi močmi odbil v vratnico. V vratnico je žogo po strelu Fernanda Torresa pet minut pred koncem rednega dela igre odbil tudi vratar PSV-ja Jeroen Zoet, ki je tudi sicer imel več dela od Oblaka.

Ker tudi v podaljšku ni bilo zadetkov, je o napredovanju v četrtfinale odločalo streljanje enajstmetrovk. Obe ekipi sta dosegli sedem golov zapored, v osmi seriji pa je Luciano Narsingh zadel prečko, medtem ko je bil Juanfran natančen, tako da se je v četrtfinale uvrstil domači Atletico.

Tekmo v Manchestru so domači slabo začeli. V šesti minuti je namreč z igrišča odšepal kapetan Cityja Vincent Kompany, ki si je poškodoval mišico. Podobna usoda je nekaj minut kasneje doletela Hernana Otamendija, ki je šepal že prej, nato pa moral v 24. minuti z igrišča, kar je za City pomenilo že drugo menjavo. Kijevčani so resno zapretili v 32. minuti po napaki obrambe domačih, a se je napad končal z roko Miguela Velosa. Dve minuti kasneje je z izbijanjem poskrbel vratar gostiteljev Joe Hart. Do konca polčasa je na obeh straneh sledilo še nekaj osamljenih poskusov, ki pa niso dali spremembe rezultata.

V drugem delu tekme so domači prevzeli pobudo, ki jo je z lepo priložnostjo kronal Jesus Navas v 61. minuti. Ko je bil vratar že premagan, je žoga zadela vratnico. Čeprav sta se obe ekipi trudili spremeniti izid, pa gledalci na stadionu Etihad zadetka le niso videli, kar je najbolj ustrezalo domačim, ki so se tako z zmago s 3:1 s prve tekme v gosteh prebili v četrtfinale.

V sredo bosta na sporedu še zadnji tekmi osmine finala. Lažje delo čaka Barcelono, ki je na prvi tekmi v Londonu z 2:0 premagala Arsenal, v Münchnu pa se bosta pomerila branilec naslova Bayern in lanskoletni finalist Juventus. V Torinu je bilo 2:2.