Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Oblak in Handanović z zmagama začela ligo prvakov, zvezda večera pa Leo Messi

Deli na:
Oblak in Handanović z zmagama začela ligo prvakov, zvezda večera pa Leo Messi

Samir Handanović - Foto: Reuters

S tekmama skupine B med Barcelono in PSV ter milanskim Interjem in Tottenhamom se je začela nova sezona nogometne lige prvakov. Katalonci so na krilih treh golov Lionela Messija pričakovano premagali goste iz Eindhovna s 4:0, Inter pa Tottenham z 2:1. Z 2:1 je slavil tudi madridski Atletico Jana Oblaka pri Monacu.

Posebej slavnostno je bilo v Milanu, kjer je Inter po 2380 dneh spet zaigral v tem tekmovanju. Pri 34 letih je v njem debitiral tudi slovenski vratar Samir Handanović. Na koncu se je ta veselil zmage, saj sta za Inter zadela Mauro Icardi v 85. in Matias Vecino v sodniškem dodatku, pri Tottenhamu pa je bil uspešen le Christian Eriksen v 53. minuti.

Prvi gol v novi sezoni je dosegel stari znanec tega tekmovanja in za mnoge najboljši nogometaš sveta, Argentinec Lionel Messi, ki je dvoboj s PSV sicer končal s kar tremi zadetki. Zadel je v 31., 77. in 88. minuti za rekordni osmi "hattrick" v ligi prvakov. Četrti gol za Barco je v 74. minuti prispeval Ousmane Dembele.

Ob 21. uri pa so tekme začeli še v skupinah A, C in D. V skupini A je Brugge doma izgubil proti Borussii Dortmund z 0:1. Zmago Nemcem je zagotovil Christian Pulišić z zadetkom v 85. minuti. Na drugi tekmi skupine je Monaco doma gostil madridski Atletico Jana Oblaka. Slovenec je branil celo tekmo in se na koncu veselil zmage z 2:1. Za Monaco je v 18. minuti zadel Samuel Grandsir, za Atletico pa Diego Costa v 31. in Jose Maria Gimenez z glavo v 45. minuti.



V skupini C je bil izjemno razburljiv obračun Liverpoola in PSG, ki ga je s 3:2 v izdihljajih tekem dobil angleški predstavnik. Za Liverpool so bili uspešni Daniel Sturridge z glavo v 30., James Milner z bele točke v 36. in Roberto Firmino v 90. minuti, za Parižane pa Thomas Meunier v 40. in Kylian Mbappe v 83. minuti. Mbappe je postal četrti najstnik z zadetkom v treh različnih sezonah lige prvakov, pred njim je to uspelo Karimu Benzemaju, Bojanu in Obafemiju Martinsu. Domači nogometaš Trent Alexander-Arnold je v 87. minuti s prostega strela oplazil še vratnico. Na drugi tekmi sta se Crvena zvezda in Napoli razšla brez zadetkov kljub precejšnji premoči Italijanov.

v skupini D sta se Schalke 04 in Porto razšla z 1:1. Za Schalke je v 64. minuti zadel Breel Embolo, Porto pa je v 13. minuti zapravil prvo enajstmetrovko, ki jo je izvedel Alex Telles, v 75. minuti pa je drugo uspešno izvedel Otavio. Pri Portu je branil Iker Casillas, ki je postal prvi nogometaš z 20 sezonami v ligi prvakov. Galatasaray pa je igral proti moskovski Lokomotivi in jo ugnal s 3:0. Za Turke so zadeli Garry Rodrigues v deveti, Eren Derdiyok v 67. in Selcuk Inan z bele točke v 90. minuti. Papa Ndiaye je pri domačih v 87. minuti prejel drugi rumeni karton.

Preostale tekme 1. kroga bodo na sporedu v sredo.