Antonove čevapčiče, klobase, odščipance, roastbeefe in ostale mesne dobrote, ki bodo letošnje poletje del vsakega domačega piknika, so v petek preizkusili župani Matej Slapar, občina Kamnik, Slavko Poglajen, Občina Komende, Peter Ložar, Občina Trzin, Franc Jerič, Občina Mengeš, Toni Dragar iz občine Domžale, pa se dogodka žal ni mogel udeležiti in ga je zamenjal predstavnik podjetja Meso Kamnik.
Na vročih žarih Rosmarino so pripravili vsak svoj žar krožnik. Pri izboru mesnih izdelkov iz široke Antonove ponudbe, rezanju zelenjave, začinjanju in postavitvah na krožnikih pa so jim pomagale znane Slovenke, pevka Eva Boto, Miss Slovenije 2012 in osebna trenerka Nives Orešnik, blogerka Alja Perne, influencerka in uspešna managerka Jasna Vale ter kuharica in blogerka Tamara Fortuna.
Zmagovalec, župan občine Trzin in njegova pomočnica, sta kot kraljico svojega žar krožnika izpostavila Ihanskega brancina, ki je bil po besedah žirije ravno prav pečen, zraven pa sta dodala sezonsko dekoracijo in s tem navdušila člane strokovne žirije.
Krožnike so ocenjevali komik in radijec Tadej Bricelj, tekmovalec letošnje oddaje Masterchef Slovenija Klemen Orter in Zdenka Pavli, univezitetni diplomirani tehnolog živilske tehnologije iz Mesa Kamnik.
Da »grillanje« Antonovih žar mojstrov ni bilo le slastno, ampak tudi zdravo, je specializiran strokovnjak za prehrano iz podjetja dr. Feelgood, Mario Sambolec, z navzočimi delil nekaj uporabnih nasvetov. Za odlično vzdušje pod kamniškimi planinami pa je skrbel komik in v prvi vrsti strastni mesojedec Gašper Bergant.