nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ob desetletnici Kozmusovega olimpijskega zlata bodo v Brežicah tekli

Deli na:
Ob desetletnici Kozmusovega olimpijskega zlata bodo v Brežicah tekli

Osmi Brežiški tek s Primožem Kozmusom bo letos potekal zadnjo junijsko soboto, 30. junija, in bo posvečen deseti obletnici zlate olimpijske medalje, ki jo je najuspešnejši slovenski atlet v zgodovini osvojil na igrah v Pekingu avgusta leta 2008. Tek sodi v okvir največjega posavskega festivala "Brežice, moje mesto".

Poleg Kozmusa so bili v kitajski prestolnici na zmagovalnem odru še plavalka Sara Isaković, jadralec Vasilij Žbogar, judoistka Lucija Polavder ter strelec Rajmond Debevec. Udeležbo na teku je potrdila tudi Lucija Polavder, ki je v obdobju med letoma 2007 in 2012 zbrala devet medalj na velikih tekmah in je s tem ena najuspešnejših slovenskih športnic.

Ponovno bosta za odrasle organizirani tekaški preizkušnji na 3,3 km in 10 km. Štirikratni zmagovalec najdaljše tekaške preizkušnje Boštjan Vimpolšek bo imel letos hudo konkurenco v olimpijcu Primožu Kobetu.

Najmlajši tekači, otroci do 12 let, se bodo lahko ponovno brežiškemu šampionu pridružili v teku na 400 m. Na svoj račun bodo ponovno prišla tudi podjetja, ki lahko svojim zaposlenim z udeležbo na poslovnem teku trojk pripravijo zanimivo izkušnjo izven delovnega okolja.

Letošnja posebnost bo tudi vključitev otrok s posebnimi potrebami. Tek bo spremlja tudi bogat spremljevalni program, jutranje delavnice in koncert za otroke pri brežiškem gradu, kuhna na ulci čez dan ter večerno dogajanje s koncerti Lee Sirk, Psihomodo pop in S.A.R.S.