Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Magazin

Ob 50-letnici Radia Študent deseti festival Tresk

Deli na:
Ob 50-letnici Radia Študent deseti festival Tresk

V Ljubljani se bo danes začel deseti festival Tresk, ki ga v podporo neodvisni glasbeni sceni in založništvu pripravlja neodvisni Radio Študent. Festival se umešča v letošnjo 50-letnico radia, ob tej priložnosti je postal tudi mednaroden. Cilj festivala je združiti ustvarjalce, založnike in distributerje ter predstaviti najnovejše glasbene izdaje.

Jubilejni Tresk je prvič del mednarodnega projekta RadioMuse - European (Local) Music Exchange s podporo Evropske komisije. Radio Študent je vodilni partner, temelji pa na izmenjavi lokalne urbane in alternativne glasbe med neodvisnimi radii iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Francije. Iz teh držav prihajajo tudi založniki in nastopajoči.

Festival bo prvič potekal na treh lokacijah. V študentskem Hubu bo nocoj nastopil eden odmevnejših letošnjih gostov, Parrish Smith z Nizozemske, med drugim pa se bosta predstavili tudi domači glasbenici NinaBelle in Nina Hudej v duu Warrego Valles s svežo izdajo Save Ass.


Glavnina dogajanja bo v soboto v Kinu Šiška, kjer bodo ob 14. uri odprli glasbeno sejmišče, na katerem bodo obiskovalci lahko brskali po domači in tuji ponudbi svežih glasbenih izdaj. Sodelovanje je potrdilo 20 založb. Tam bo potekal tudi konferenčni in spremljevalni del festivala: okrogla miza o zagatah malih in srednje velikih založb, njihovem financiranju in širjenju varovancev do poslušalcev, delavnici o produkciji glasbe ter razglasitev nagrajencev natečajev, katerih finaliste bodo predstavili tudi na razstavi.

Za glasbeni del so organizatorji izbrali izstopajoče mlade izvajalce, ki so lani objavili ploščo, in tiste, ki jih še bodo. Nastopilo bo deset izvajalcev: Lynch, FFX, OYGN, Jinho Jinza, Kalu & The Gradient in Drone Emoji iz Slovenije, Jan Kinčl & Regis Kattie ter Šečer s Hrvaške, Teresa Rotschopf iz Avstrije in Cheb Gero iz Francije.

Uradni zaključek po Kinu Šiška bo v klubu K4 v ciklu Gibanica, ki predstavlja neuveljavljene mlade producente, ustvarjalce, didžeje in vidžeje. Nastopili bodo Blaž, Terranigma, Šuljo, DVS in VJ 5237.

Loading...