Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Novi nogometni selektor bo razkril svojo prvo reprezentančno postavo

Deli na:
Novi nogometni selektor bo razkril svojo prvo reprezentančno postavo

Foto: Grega Wernig

Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič bo danes ob 12. uri na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljskih tekmah z Avstrijo 23. marca v Celovcu in z Belorusijo 27. marca v Stožicah.

Kavčič je v ponedeljek na pogovornem večeru v Novi Gorici dejal, da velikih sprememb v primerjavi z obdobjem Srečka Katanca glede kadra ne bo. Kljub temu se bodo na seznamu bržčas znašli nekateri novi obrazi, neznanka pa je še Boštjan Cesar, ki se javno še ni opredelil o tem, ali bo končal reprezentančno pot ali ne. Vse več je namigovanj, da branilca Chieva in dolgoletnega stebra slovenske obrambe ne bo na Kavčičevem seznamu.

Zato pa se bo v reprezentanco vrnil Kevin Kampl, ki je imel določena nesoglasja s prejšnjim selektorjem Srečkom Katancem. Vezist Leipziga se je v zadnjem času sicer ukvarjal s poškodbo mišice, a bo v prihodnje bržčas eden glavnih adutov Kavčičeve zasedbe.



Ne nazadnje ga je prav Kavčič pripeljal v takrat slovensko izbrano vrsto do 21 let in kot je poudaril na omenjenem večeru v Novi Gorici, ga sploh ni bilo treba prepričevati, da zaigra za Slovenijo. "Ko sem ga takrat klical, nisem ravno vedel, v katerem jeziku se bova pogovarjala. Ko pa se je oglasil, je dejal, 'seveda v slovenščini, jaz sem Slovenec'," je povedal Kavčič.

Kljub nekaterim skrbem zaradi poškodb in neigranja določenih nogometašev s prejšnjih seznamov, pa ima Kavčič glede nekaterih nosilcev igre sladke skrbi, saj v Italiji redno igrajo Jasmin Kurtić, Josip Iličić in Valter Birsa, v Španiji je v vratih Atletica "zacementiran" Jan Oblak, v Ukrajini svoje minute dobro koristi Benjamin Verbič, v Rusiji je stalni član začetne enajsterice Zenita Miha Mevlja, v Franciji pa redno igrata Rene Krhin in Robert Berić.