Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nova Lara Croft bo oskarjevka Alicia Vikander

Deli na:
Nova Lara Croft bo oskarjevka Alicia Vikander

Foto: Getty Images

Oskarjevka Alicia Vikander bo upodobila junakinjo video igre Laro Croft. Nasledila bo Angelino Jolie, ki je pustolovko s pomembnimi arheološkimi misijami v franšizi Tomb Raider odigrala dvakrat. Novi film Tomb Raider pod vodstvom norveškega režiserja Roara Uthauga naj bi na filmska platna prišel prihodnje leto.

Prvi film Lara Croft: Tomb Raider, ki je na filmska platna prišel leta 2001, je temeljil na video igri iz leta 1996. Drugi, v katerem je prav tako zaigrala Angelina Jolie, je pod naslovom Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life zaživel dve leti pozneje.

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP nobeden od omenjenih filmov ni doživel dobrih kritik z izjemo igre Joliejeve, kljub temu pa sta v blagajne kinematografov prinesla velik dobiček - prvi 275 milijonov, drugi pa 157 milijonov dolarjev.

Producent MGM, ki je avtorske pravice za novi film kupil leta 2012, takrat še ni razkril, da bo v glavni vlogi nastopila švedska igralka Alicia Vikander.

Sedemindvajsetletna Vikanderjeva je lani prejela oskarja za vlogo umetnice Gerde Wegener v biografski drami Dansko dekle. Nastopila je tudi v britanski grozljivki Ex Machina. Za vlogo robota Ave je bila nominirana za zlati globus.