nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nogometna zveza je znižala plače vsem zaposlenim in zunanjim sodelavcem

Deli na:
Nogometna zveza je znižala plače vsem zaposlenim in zunanjim sodelavcem

NZS predsednik Radenko Mijatovic - Foto: Mare Vavpotič/ M24

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je v pogovorih za današnji tiskani izdaji Večera in Dnevnika spregovoril o trenutnem položaju nogometa v Sloveniji ter razkril, da je zveza vsem zaposlenim in zunanjim sodelavcem znižala plače za 20 odstotkov. "Selektor Matjaž Kek je celo sam predlagal znižanje plače," je dejal Mijatović.

Predsednik NZS ni razkril kakšnih bistvenih novosti ali številk. Med drugim je dejal, da bi bilo za nogomet v Sloveniji idealno, če bi se treningi nadaljevali po prvomajskih praznikih, tako da bi se lahko prvenstvo začelo oziroma nadaljevalo konec maja ali v začetku junija.

Za Dnevnik je na vprašanje, ali kateremu od klubov zaradi nastale situacije grozi bankrot, odgovoril, da "kolikor pozna razmere in gleda skozi naš sistem licenciranja, trenutno ne kaže na to, seveda pa je vedno možno kakšno presenečenje."


Mijatović je za Dnevnik pojasnil, da NZS vsakemu klubu v prvi ligi za delo z mladimi razdeli 100.000 evrov, v 2. ligi pa 160.000. Od medijskih pravic so si klubi lani razdelili 725.000 evrov, letos pa bodo prvoligaši v povprečju prejeli od 90.000 do 100.000 evrov, pravi Mijatović.

Za Večer je Radenko Mijatović omenil finančne težave NZS zaradi odpovedanih reprezentančnih tekem v marcu in maju. "Finančni izpad bo visok, a ne le zaradi vstopnic, tudi zaradi medijskih pravic, saj tekme niso bile odigrane in po televiziji. Ne bo pa stroškov, povezanih z organizacijo tekem ali izvajanjem aktivnosti. NZS je vedno imela vzdržen proračun, porabila je, kolikor je ustvarila. Treba se bo prilagoditi z zmanjšanjem stroškov povsod, z izvajanjem le nujnih aktivnosti do trenutka, ko se bo stanje vsaj približno normaliziralo."

Ob 100. obletnici zveze se je predsednik Mijatović ozrl tudi na preteklost. "V kratki zgodovini je nogometna Slovenija naredila izjemne korake, dosegla rezultate, ki nam jih zavidajo po celem svetu. Številni ne morejo verjeti, da se je država z dvema milijonoma prebivalcev v manj kot 30 letih uvrstila na dve svetovni prvenstvi in na evropsko, da so tam igrale tudi reprezentance do 17 in 19 let, da se je NK Maribor, v sodobni zgodovini z naskokom naš najboljši klub, uvrščal v skupinski del lige prvakov in evropske lige. To so izjemni uspehi, na katere moramo biti ponosni," je povedal za Večer.