ženska Dobra karma

Bila bi milijonarka, če bi za ta stavek vsakič ...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Orban je na cilju, kdaj bo Janša?

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Magazin

Nočna mora: spečega Avstralca je krokodil skušal zvleči iz šotora

Deli na:
Nočna mora: spečega Avstralca je krokodil skušal zvleči iz šotora

Foto: Getty Images

Med kampiranjem na severu Avstralije je 19-letnika, ki je z družino spal v šotoru, napadel krokodil. Krokodil je mladeniča napadel zgodaj zjutraj po lokalnem času, ga prijel za nogo in začel vleči iz šotora, a fantu je nekako uspelo z drugo nogo brcniti žival in jo tako odgnati.

"Spal sem v mreži proti komarjem, ko sem se kar naenkrat zbudil, ker je nekaj treslo mojo desno nogo. Pogledal sem in videl tri, štiri metre dolgega krokodila," je povedal Peter Rowsell.

Kot je pojasnil, je dva- ali trikrat brcnil krokodila v glavo in nato se je žival sama umaknila nazaj v vodo. Njegovi kriki so zbudili ostale, ki so ga odpeljali v - dve uri vožnje oddaljeno - bolnišnico.

Tam so potrdili, da zdravijo mladeniča, ki ga je ugriznil krokodil, ter sporočili, da poškodbe ne ogrožajo njegovega življenja, njegovo stanje pa je stabilno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rowsell sicer ni znal povedati, ali je šlo za sladkovodnega krokodila ali večjega in bolj strašljivega morskega krokodila.

Morski krokodili, ki se zadržujejo v bližini rečnih sistemov in vodnih kotanj, so na tropskem severu Avstralije namreč pogosti. Lani so jih z območja Darwina, prestolnice Severnega teritorija, odstranili več kot 250. Med njimi je bil tudi 4,25 metra dolg samec.

Kljub nevarnostim, ki jih krokodili predstavljajo za plavalce, čolnarje in ribiče, je avstralska vlada leta 2014 zavrnila idejo o lovu na krokodile, saj naj bi obstajala nevarnost "krutega in nečloveškega" ravnanja.

loading...
Loading...