ksenija horvat Odkrito.si

Ksenija Horvat odkrito o sinu in hčeri

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

Angel varuh Petisvet

Tako se javi naš osebni angel

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

Budva, plaža Svet24.si

VIDEO: Bitka za ležalnik na plaži

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

Miley in Liam: Konec njune ljubezni

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

Magazin

Po pevcu skupine Motörhead Lemmyju poimenovali izumrlo in posebej "odurno" vrsto krokodila

Deli na:
Po pevcu skupine Motörhead Lemmyju poimenovali izumrlo in posebej "odurno" vrsto krokodila

Foto: Twitter - Izumrli krokodil Lemmysuchus.

Znanstveniki v londonskem Prirodoslovnem muzeju so izumrlo vrsto krokodila, ki je v obdobju jure živela v morju, poimenovali po leta 2015 preminulem pevcu skupine Motörhead Ianu Lemmyju Kilmistru.

Lemmysuchus, kar v latinščini pomeni Lemmyjev krokodil, je bil dolg približno 5,8 metra. Njegova lobanja je bila dolga več kot meter.

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP imajo podobne lobanje krokodili, ki danes živijo v slani vodi, s katerimi pa Lemmyjev krokodil ni neposredno povezan.

Foto: Profimedia - Pevec skupine Motörhead Lemmy Kilmister.

"Bil je domnevno eden največjih plenilcev svojega časa. Njegovi zobje so bili dolgi in topi, odlični za drobljenje plena, denimo morskih želv," sporočilo znanstvenikov iz Prirodoslovnega muzeja povzema AFP.

Fosilne ostanke Lemmyjevega krokodila so v začetku 20. stoletja izkopali v mestu Peterborough v Veliki Britaniji. Pred kratkim so jih ponovno proučili in ugotovili, da je bil krokodil napačno uvrščen v isto skupino z drugimi v morju živečimi krokodili iz tega prostora.

"Ker je torej pripadal drugi skupini, je potreboval novo znanstveno ime," so zapisali v muzeju in dodali: "Kustosinja muzeja Lorna Steel, ki še danes žaluje za izgubo v svojem najljubšem bandu, je predlagala, da se ga poimenuje po njenem glasbenem junaku."

"Čeprav je Lemmy preminil konec leta 2015, verjamemo, da bi nazdravil Lemmysuchusu, eni najbolj odurnih morskih bitij, kar jih je kdajkoli naseljevalo planet Zemlja," besede kustosinje povzema AFP.

Lemmy, verižni kadilec, ki se je bahal, da spije steklenico viskija dnevno in da je spal z več kot 1000 ženskami, je umrl decembra 2015 v Los Angelesu za posledicami agresivne oblike raka. Star je bil 70 let. Skupino Motörhead je ustanovil leta 1975.