požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ni Messija, ni zmage za Argentino

Deli na:
Ni Messija, ni zmage za Argentino

Foto: Getty Images

Ali se obeta svetovno prvenstvo brez argentinske nogometne reprezentance? Gavči so se po zgodovinskem domačem porazu proti Paragvaju (0:1) znašli v hudih škripcih v kvalifikacijah za SP 2018, medtem pa so se Brazilci po novi zmagi; tokrat so bili z 2:0 boljši od Venezuele, povzpeli na vrh lestvice južnoameriških kvalifikacij.

Brez prvega zvezdnika svetovnega nogometa Lionela Messija je Argentina očitno nezmožna zmagati: dvakratni svetovni prvaki so se namreč znašli v hudih škripcih v kvalifikacijah za SP 2018, potem ko so sinoči v Cordobi izgubili proti Paragvaju. Poškodovanega Messija so Argentinci krvavo pogrešali v Cordobi, kjer je gostom zmago na stadionu Mario Kempes v 17. minuti priigral Derlis Gonzalez. To je sploh prvič, da je Paragvaju v kvalifikacijah uspelo premagati Argentino. Novi vodilni na lestvici so Brazilci, potem ko so na četrti tekmi pod vodstvom novega selektorja Titeja vknjižili še četrto zmago.

Petkratni svetovni prvaki vodijo z 21 točkami pred Urugvajci (20), sledita pa Ekvador in Kolumbija (oba po 17). Po desetih krogih je Argentina na pestem mestu s 16 točkami, le prve štiri reprezentance pa se na SP 2018 uvrstijo neposredno.

"Ni izgovorov. Igrali smo slabo," je dejal zvezdnik Manchester Cityja, Sergio Agüero, ki je v 46. minuti zastreljal enajstmetrovko. Nogometaš Juventusa Gonzalo Higuain je v 63. minuti zapravil priložnost, ko je z nekaj metrov povsem zgrešil vrata. Po koncu tekme so se na stadionu razlegali številni žvižgi po novi slabi predstavi selektorja Edgarda Bauze. Argentina je na zadnjih treh tekmah, ki je vse tri odigrala brez poškodovanega zvezdnika Barcelone Messija, vknjižila zgolj dve točki od devetih možnih.

Tik za Argentino je na lestvici Paragvaj s točko manj (15), sledijo pa zmagovalci Cope Americe Čilenci, ki so tokrat z 2:1 ugnali Peru in imajo 14 točk. Oba zadetka za zmago Čila je dosegel nogometaš Bayerna iz Münchna Arturo Vidal. Kolumbija je z Urugvajem odigrala neodločeno 2:2. Napadalec Barcelone Luis Suarez je z novim zadetkom za Urugvaj izenačil rekord južnoameriških kvalifikacij po številu zadetkov, ki ga je imel z 19 goli Argentinec Hernan Crespo. Bolivijci so na visoki nadmorski višini v La Pazu remizirali (2:2) z Ekvadorjem.

Novembra se v južnoameriških kvalifikacijah obeta prestižni dvoboj Brazilija - Argentina, kjer se gavčem obeta nov poraz. Sicer srčno upajo, da bo Messi do takrat že okreval in se vrnil v reprezentanco, saj so njegove čarovnije na igrišču na zadnjih tekmah boleče pogrešali.