Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Newyorške oblasti v težavah zaradi golega ženskega oprsja

Deli na:
Newyorške oblasti v težavah zaradi golega ženskega oprsja

Foto: Reuters

Tako guverner zvezne države New York Andrew Cuomo kot tudi župan mesta New York Bill de Blasio napovedujeta ukrepe proti ženskam v tangicah s pobarvanim telesom, ki na Times Squaru vabijo turiste na fotografiranje in jih prosijo za napitnino. Problem naj bi bil tako velik, da zahteva ukrepanje.

Times Square je namreč v zadnjih letih postal družinska turistična promenada, kjer ni več prostitutk in zvodnikov ter razvrata kot v starih časih, ki se jih Cuomo in DeBlasio spominjata in jih nočeta nazaj.

Nazaj v 70. in 80. leta prejšnjega stoletja naj bi središče Manhattna z gledališči in velikimi neonskimi oglasi sedaj vlekla dekleta, ki večinoma prihajajo iz Latinske Amerike in se imenujejo "desnudas" (nagice). Povsem gole sicer niso in moški turisti se ne pritožujejo preveč, razen če imajo ob sebi otroke.

Otroke sicer še bolj kot nagice moške nadlegujejo za fotografiranje in napitnino fantje preoblečeni v junake iz risank ali stripov.

Cuomo in DeBlasio pa imata za zdaj zavezane roke, saj ima New York zakon, po katerem so lahko ženske zgoraj brez povsod, kjer so to lahko tudi moški.

Okrog 100 udeleženk in udeležencev nedeljske parade "zgoraj brez" od Columbus Circla do parka Bryant na Manhattnu je na ta zakon ponovno opozorilo in policisti so bili tokrat poučeni, da ne smejo aretirati.

Nekateri v prestolnici države Albany sedaj zaradi takšnih parad in nagic na Times Squaru predlagajo zakon, da tudi moški v mestu ne bodo smeli sleči majice nikjer razen na plažah.

Tudi prosjačenje ni prepovedano, če le ni agresivno. Koliko pa kdo dekletom plača za fotografiranje, je odvisno od njih. Če so med naivnejšimi, odštejejo tudi do 20 dolarjev, kot predlagajo kakšne med njimi, čeprav jim seveda ni treba dati nič.

Dekleta s pobarvanimi telesi so se pojavila na Times Squaru pred leti in beseda je dala besedo, slišalo se je, da se da na ta način kar dobro zaslužiti in posel je stekel tako dobro, da jih je sedaj že skoraj preveč.