Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Neverjetno, kaj počne sodnica, ki je užalila Janšo: Nataša Pirc Musar je bila zaradi nje vsa solzna

Deli na:
Neverjetno, kaj počne sodnica, ki je užalila Janšo: Nataša Pirc Musar je bila zaradi nje vsa solzna

Sodnica Urška Klakočar Zupančič in kobila Gina - Foto: Facebook

Urška Klakočar Zupančič, sodnica na okrajnem sodišču v Ljubljani, je pred meseci "zaslovela" po razkritju, da je v zasebni Facebook skupini premierja Janeza Janšo označila za "velikega diktatorja". Zdaj si želi drugačne slave - izdala je namreč zgodovinski roman Gretin greh "o preganjanju čarovnic in ženski moči".

V čase tridesetletne vojne postavljen roman je zgodba Grete Weber, ki je opisana kot "ženska z izjemno notranjo močjo, s katero premaguje hude življenjske preizkušnje."

Greta v sebi že od otroštva nosi nevarne skrivnosti, grehe svojih staršev, ki so zanjo hkrati tudi blagoslov, saj ji pomagajo razumeti svet okoli nje, še razkriva opis knjige na spletni strani založbe Primus.
Sodnica Urška Klakočar Zupančič je postala znana po tem, ko je lani Janšo na Facebooku opisala kot "velikega diktatorja" in zapisala še: "Upam, da bo doba janšizma nekoč samo še bridek spomin, do takrat pa pazite nase." Zapis je objavila v zasebni skupini na Facebooku, a nekdo ga je posredoval državnemu sekretarju v kabinetu predsednika vlade Vinku Gorenaku, ki je prvi javnosti razkril njene zapise.

Zapis je Klakočar Zupančičevo stal položaja vodje oddelka za etažno lastnino na ljubljanskem okrajnem sodišču, zagovarjati pa se je morala tudi pred disciplinskim sodiščem, ki deluje v okviru sodnega sveta. To je prejšnji teden odločilo, da sodnica ni storila disciplinske kršitve. Sodnica je sicer vložila zasebno kazensko tožbo zoper Gorenaka, ki mu očita kaznivo dejanje nedovoljene objave zasebnega pisanja.

V senci afere je sodnica končala in izdala svoj roman Gretin greh (podnaslov knjige je Naj se Bog usmili njene duše), kar 513 strani debelo knjigo, ki na trg prihaja s pohvalo odvetnice Nataše Pirc Musar. Njena odvetniška pisarna je Klakočar Zupančičevo tudi zastopala pred disciplinskim sodiščem.

"V glavni junakinji Greti se lahko kljub drugim in zelo drugačnim časom prepozna marsikatera ženska. Jaz sem se nedvomno našla v njeni želji po znanju. Ljubezenska zgodba Grete je opisana tako, da bralec čuti prav vsako njeno bit, njene notranje bitke, ženskost, čustva, dileme, nemoč ravnati drugače in neizmerno moč na koncu zgodbe, ko mi je čustveno nabit epilog izvabil solze na oči," je o knjigi napisala Nataša Pirc Musar

"Urška Klakočar Zupančič je doma iz Sevnice, z družino pa že več let prebiva v Ljubljani. V mladosti je nekaj časa živela v mističnem mestu Glastonbury v jugozahodni Angliji," v kratki biografiji sodnice izpostavlja njena založba.

Zgodovina je menda njena strast že od otroških dni, ko je odkrila, da tudi rada piše, še piše v njeni biografiji, odmik od ponorelega sveta pa najde v sedlu kobile Gine.

Foto: arhiv