Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Neverjetna smola Pogačarja, Roglič za zdaj vozi brez napak

Deli na:
Neverjetna smola Pogačarja, Roglič za zdaj vozi brez napak

Obetavni slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki je bil po šestih etapah dirke po Franciji na tretjem mestu v skupnem seštevku in imel v lasti belo majico najboljšega mladega kolesarja, je v včerajšnji sedmi etapi izgubil vse doslej prigarano. Z veliko smole je kljub temu, da je bila etapa ravninska, zamudil napad ekipe Ineos in si nabral zaostanek.

Za večjo skupino favoritov je ta znašal minuto in 21 sekund, kar bo do konca težko nadoknaditi, vsaj kar se tiče skupne zmage. Kolesar ekipe UAE Emirates je nazadoval na 16. mesto, zaostaja minuto in 28 sekund.

Prav neverjetno je, koliko ima na svojem prvem Touru smole, saj mu praktično v vsaki etapi poči zračnica. To je bil razlog, da je v sedmi etapi zaostal, sicer je po nezgodi ujel priključek, a je pri napadu Ineosa z ekipo ostal v ozadju vodilne skupine. Naredila se je luknja, ki je kolesarji UAE Emiratesa niso mogli več zakrpati, čeprav so jim pri lovu pomagali tekmovalci Bahrain-McLarna. Ti so prav tako zamudili napad, kar je najbolj prizadelo njihovega kapetana Mikela Lando.

Primož Roglič v nepričakovano zahtevni etapi, ki jo je otežil veter in akcije posameznih ekip, napake ni naredil, v cilj je prišel z najboljšimi (poleg Pogačarja in Lande ni odpadel nihče drug), tako da je še naprej drugi v skupnem seštevku.

Za veselje Rogličeve ekipe Jumbo Visme je z etapno zmago, drugo na dirki, poskrbel Wout Van Aert, ki je bil v sprintu močnejši od Norvežana Edvalda Boassona Hagna in Francoza Bryana Coquarda.

"Ta zmaga je zame povsem nepričakovana. Pričakovali smo sicer kaos, ki ga je povzročil veter, a da se bo razpletlo tako, zagotovo ne. Moja naloga je bila varovati Rogliča, po vseh dogodkih pa se je nato ponudila priložnost za sprint, ki sem jo izkoristil. Na vse sem zelo ponosen," je dejal zmagovalec, sicer zvesti pomočnik slovenskega šampiona, ki pa sproti pobira še etapne zmage, najboljši je bil že v peti etapi, eno zmago pa ima že od prej.



Vodstvo v skupnem seštevku je zadržal Britanec Adam Yates, pred Rogličem ima tri sekunde prednosti.

Napad Ineosa je bil usoden tudi za preostale Slovence, ki so v cilj prišli s Pogačarjevo skupino, Matej Mohorič je na koncu tudi popustil in zaostal še nekaj.

Veliko se je začelo dogajati že v prvih kilometrih. Etapa je bila sicer ravninska, a kolesarji so vedeli, da bodo zaradi vetra nekatere ekipe poskušale narediti zmedo. To se je pričakovalo v zadnjih 40 kilometrih, a nemška ekipa Bora-Hansgrohe je za to poskrbela že takoj po startu. Njen napad, ki je pomenil lov Slovaka Petra Sagana na zeleno majico najboljšega po točkah (to je po koncu tudi oblekel), je razbil glavnino, v ozadju so ostali skoraj vsi sprinterski specialisti.

A ne Luka Mezgec, kar je slovenskim navijačem dajalo upanje na njegovo etapno zmago. A kolesar Mitchelton-Scotta je bil pri drugem oziroma tretjem večjem napadu - s samostojnim pobegom je kar nekaj časa poskušal tudi Belgijec Thomas De Gendt, nepazljiv, tako da je ostal brez boja za etapno veselje.

V soboto kolesarje čaka prva pirenejska etapa s tremi zahtevnimi vzponi.