Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avra?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

Magazin

Nesterović: Slovenija bi lahko gostila eno skupino Eurobasketa 2021

Deli na:
Nesterović: Slovenija bi lahko gostila eno skupino Eurobasketa 2021

Foto: Primož Lavre - Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović.

Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović je v intervjuju za MMC RTV Slovenije dejal, da razmišljajo o organizaciji ene skupine evropskega prvenstva leta 2021. Prireditelji prvenstva sicer še niso znani, jasno je le, da bodo turnir bržčas tretjič po vrsti gostile štiri države.

"Bolj kot o kvalifikacijskem turnirju za OI razmišljamo, da bi organizirali eno skupino Eurobasketa 2021. O tem resno razmišljamo. Moramo sicer še videti, kaj in kako, saj moramo na pogovore k predsedniku vlade. Neka kotizacija je, zaradi katere bi morala zraven stopiti država. Vse drugo bi mi mislim, da lahko izpeljali. Izkušnje imamo, imamo ljudi, ki so sodelovali leta 2013. Mislim, da bi bilo to, da bi se za eno skupino odločili evropski prvaki, še posebej z Dončićem, vso evforijo okoli njega ter popularizacijo, v Fibinem interesu," je na vprašanje odgovoril Nesterović.

Nekdanji odlični košarkar je v intervjuju še enkrat povedal, da z razpletom kvalifikacij za svetovno prvenstvo ne more biti zadovoljen, za zdaj pa selektor ostaja Rado Trifunović. Ni mogel niti mimo vprašanj o Luki Dončiću, ki blesti v severnoameriški ligi NBA v dresu Dallasa. Priznal je, da je z igrami presenetil tudi njega.

"Seveda me je. Tega ni pričakoval nihče. Najbolj sem vesel, da je tistim številnim pametnjakovičem, še posebej na televizijah, ki mislijo, da vedo vse, dokazal, da se motijo. Tisti strokovni komentatorji, svetovalci in ne vem, kako se še imenujejo, so vsi najbolj pametni. Zmotili so se s Porzingisom, Antetokounmpom in Dončićem. S skoraj vsakim Evropejcem so se. Fantje so dokazali, da razlike niso več tako velike, kot so bile takrat, ko smo šli mi tja," je dejal.

Loading...