Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemški vratar bo moral plačati popravilo bele točke

Deli na:
Nemški vratar bo moral plačati popravilo bele točke

Foto: Reuters

V Nemčiji precej odmeva dokaj smešna zgodba o vratarju Augsburga Marwinu Hitzu, ki je na tekmi bundeslige s Kölnom uničil enajstmetrovko oziroma belo točko na nogometnem igrišču. Domači klub mu je namreč izstavil račun za popravilo zelenice, na 122,92 evrov visoko postavko se vratar ne bo pritožil, znesek pa bo šel v dobrodelne namene.

Marwin Hitz je v soboto preizkusil precej zanimiv psihološki trik. Medtem ko je po dosojeni enajstmetrovki nastala običajna gneča igralcev okrog sodnika, je vratar hladnokrvno ob sodniku z nogometnim čevljem zavrtal v igrišče. Njegovo vneto kopanje je imelo posledice - najprej za domačega igralca Anthonyja Modesta, ki ga je uničena bela točka tako zmedla, da je strel izvedel slabo in zgrešil gol, po dveh dneh pa še za iznajdljivega vratarja.

"Uničevanje tuje lastnine" se glasi uradno pojasnilo, zakaj je družba za upravljanje stadiona KSS vratarju Augsburga izdala položnico za 122,92 evra. Na toliko so namreč ocenili stroške, ki so nastali zaradi njegovega nepooblaščenega vrtnarskega posega, s temi skoraj 123 evri pa bodo zelenico na kölnskem stadionu vrnili v prvotno stanje.

V tem znanem karnevalskem mestu so dogajanje spremljali z dobršno mero humorja, tudi sam akter pa ni bil preveč slabe volje zaradi globe. Ko so ga pobarali, zakaj je sploh prišel na tako čudno zamisel, da bi pred tekmecem razkopal igrišče, je prostodušno priznal, da si je želel prvič v življenju ubraniti enajstmetrovko, zato se je spomnil, da bi lahko na tekmeca vplival s psihološkim pristopom.

Smešna zgodba o uničeni enajstmetrovki ima vsaj eno dobro stran: postala je tudi dobrodelna zgodba, saj je vratar Hitz - priznal je, da je bilo njegovo obnašanje sicer res rahlo nešportno - pripravljen znesek poravnati, v vodstvu podjetja, ki upravlja stadion, pa so lokalnemu časniku Express potrdili, da bodo nato to vsoto podarili v dobrodelne namene.

"Ne gre toliko za denar, bolj za svarilo pred podobnim početjem v prihodnje. Če bo vratar plačal, bomo denar dali za dober namen," je dejal direktor podjetja Hans Rütten.