benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bo Jan Oblak postal najdražji vratar vseh časov?

Deli na:
Bo Jan Oblak postal najdražji vratar vseh časov?

Foto: Reuters

Slovenski nogometni vratar Jan Oblak je zadnje dneve v središču pozornosti domače in svetovne športne javnosti. Tako slovenski kot tuji mediji se sprašujejo, ali bo postal najdražji vratar vseh časov, PSG je namreč zanj pripravljen plačati za vratarja rekorden znesek 100 milijonov evrov, kolikor je njegova odkupna klavzula pri madridskem Atleticu.

Pogajanja o prestopu se bodo začela v soboto, v pogovorih z Oblakovim zastopnikom Miho Mlakarjem pa naj bi sodeloval kar sam predsednik pariškega kluba, bogati šejk Nasser El Khelaifi, ki je pred dnevi že poskrbel za "bombo" prestopnega roka, ko je v klub iz Barcelone pripeljal Neymarja.

Oblak ima z Atleticom pogodbo podpisano do leta 2021, kot Dnevnik povzema namige španskih medijev, pa PSG ne namerava izvesti prestopa z neposrednim plačilom odškodnine Atleticu, ampak kar prek nogometaša samega, ta pa bi potem odkupil svojo klavzulo in postal prost igralec. Če bodo prestop res realizirani, bo Škofjeločan podrl rekord pri prestopih vratarjev, tega ima zdaj Italijan Gianluigi Buffon, ki je leta 2011 iz Parme v Juventus prestopil za 65 milijonov evrov.

Slovenski zvezdnik pa ima že zdaj v lasti nekaj rekordov. S prestopom iz Benfice v Atletico, vrednim 16 milijonov evrov, je med drugim postal postal najdražji slovenski nogometaš vseh časov in prav tako najdražji vratar španske lige.