kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemci premagali Poljake, spodrsljaj Škotske

Deli na:
Nemci premagali Poljake, spodrsljaj Škotske

Foto: Reuters

V osrednjem obračunu petkovih kvalifikacijskih tekem za uvrstitev na nogometno evropsko prvenstvo leta 2016 je Nemčija v Frankfurtu premagala Poljsko s 3:1 in se prebila na prvo mesto skupine D. Danska in Albanija sta se razšli brez golov, Srbija je premagala Armenijo z 2:0, Škotska pa izgubila z Gruzijo z 0:1.

Za eno večjih presenečenj je poskrbela Gruzija, ki je z minimalno zmago precej zamajala škotske upe za uvrstitev na EP. Valerij Kazaišvili je z edinim zadetkom poskrbel za drugo zmago v kvalifikacijah, še vedno pa Gruzija ostaja na predzadnjem mestu v skupini. Nič težav niso imeli Irci, ki so izkoristili darilo Škotov in se prebili na tretje mesto lestvice. Na koncu je bilo v portugalskem Faru 4:0, res pa je, da so gostje šele v drugem polčasu strli žepno državico s Pirenejskega polotoka.

Nemci so bili v prvem polčasu nevarnejši in učinkovitejši. Hitra zadetka Thomasa Müllerja in Maria Götzeja sta napovedala potop Poljske, ki pa se je pobrala in po zaslugi nemškega znanca, golgeterja Bayerna Roberta Lewandowskega, tudi znižala. Poljaki so bili ob koncu prvega dela in v začetku drugega povsem enakovredni, ob koncu pa so pobudo spret prevzeli domači, jo kronali z drugim zadetkom Götzeja in zadali tekmecem prvi poraz v kvalifikacijah ter se povzpeli na vrh lestvice.

V obračunu ekip z vrha skupine I je razmerje za Portugalsko, ki tokrat ni igrala, ostalo nespremenjeno, saj sta tako Danska kot Albanija za izid 0:0 dobili po točko. Srbi so po kaznih zaradi tekme z Albanci pred današnjo tekmo imeli celo -2 točki, zdaj so pri eni. Nove tri so dobili za zmago proti Armeniji, pri čemer so jim pomagali tudi tekmeci, ki so si najprej zabili avtogol, drugi srbski gol je dosegel Adem Ljajić.

Ne prav razburljiv obračun med Grčijo in Finsko so dobili gosteje z 1:0, potem ko je edini gol na tekmi dosegel Joel Pohjanpalo. Vodilna v skupini Severna Irska se je dolgo mučila s Ferskimi otoki, šele v zadnjem delu tekme sta Kyle Lafferty in Gareth McAuley stvari postavila na pričakovano mesto. Brez golov pa sta se razšli druga in tretja v skupini, Romunija in Madžarska.