milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Milan Trol še ni organiziral koncerta Thompsona, je pa izdal novi single

Deli na:
Milan Trol še ni organiziral koncerta Thompsona, je pa izdal novi single

Milan Trol in Drugo dugme - Foto: Drugo dugme

Milan Trol, organizator (zaenkrat še neizvedenega) koncerta hrvaškega pevca Marka Perković Thompsona, je s svojo skupino Drugo dugme pred kratkim izdal novi single z naslovom Štajerci.

Mimogrede, koncert Thompsona, ki bi moral biti pred tremi leti v Mariboru, je bil dvakrat nezakonito prepovedan, pred nekaj tedni pa je MNZ na podlagi sodbe upravnega sodišča prepoved odpravilo. Zaradi covid ukrepov se še ne ve, kdaj in kje bo novi koncert, je pa Trol že napovedal, da je v igri več lokacij.

V javnosti je manj znano, da Ptujčan Trol ni le organizator koncertov, ampak tudi rock glasbenik. Je vokal in vodja ptujske skupine Drugo dugme, ki so jo ustanovili pred 18 leti. V njihovem repertoarju so največji hiti znane skupine Bijelo dugme in ostalih rock bendov z območja nekdanje Jugoslavije. Pojejo v slovenskem in hrvaškem jeziku. Poleg Milana Trola- Želeta so člani skupine basist Marjan Čepek- Mik, kitarist Zvone Hranjec- Đoko, klaviaturist Boris Jelenko- Boki, vokalist Andrej Kmetič- Andy in bobnar Janez Marin.

Leta 2015 so izdali avtorski komad Batine, ki ga je napisal priznani avtor Miroslav Zec, leto zatem pa single Luda noč, katerega besedilo je napisal Daniel Popovič in glasbo Zvone Hranjec. Tudi glasbo in aranžma za sedanji single Štajerci je prispeval Hranjec, medtem ko je avtor lokal-patriotsko obarvanega besedila znani televizijec Igor Pirkovič.