Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić je bil že 15. v sezoni izključen - grozi mu, da bo suspendiran! (VIDEO)

Deli na:
Dončić je bil že 15. v sezoni izključen - grozi mu, da bo suspendiran! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Košarkarji Miami Heat, lanski finalisti severnoameriške lige NBA, ki jih vodi tudi Goran Dragić, so v gosteh s 121:111 premagali Charlotte Hornets in se prebili na šesto mesto vzhoda. Zato pa Dallas Mavericks Luke Dončića to sezono niso našli odgovora na Sacramento Kings, saj so doma izgubili z 99:111, Dončić pa je moral predčasno v slačilnico.

Bam Adebayo je proti sršenom dosegel 20 točk in deset skokov, Jimmy Butler pa je k zmagi dodal 18 točk, osem skokov in osem podaj. Kendrick Nunn je zbral 19 točk, Dragić pa je za Miami, ki je dobil štiri od zadnjih petih tekem, dodal 18 točk ter po dva skoka in podaji.

Zmaga vročice je ob porazu Bostona s 119:129 proti Portland Trail Blazers pomenila, da ima Miami sedem tekem do konca rednega dela pred Kelti celo tekmo prednosti. To je pomembno, saj se šestouvrščena ekipa neposredno uvrsti v končnico lige, medtem ko morajo ekipe od sedmega do desetega mesta v dodatne kvalifikacije.

"Ta čas moramo igrati svojo najboljšo košarko in trenutno molim in upam, da nam bo to uspelo," je dejal Butler, Dragić pa je dodal, da je bila nedeljska tekma že kot tekma končnice.

"Seveda si želimo biti med prvimi šestimi ekipami, da nam ne bo treba igrati dodatnih tekem. Zato se moramo trdo boriti na vsaki preostali tekmi, saj je to pomembno. Gre za končnico. Priprave na tovrstne tekme so preprosto drugačne," je dejal slovenski zvezdnik Miamija, Dragić.

Miami do konca rednega dela prvenstva NBA čaka niz težkih tekem - dve proti Bostonu ter po ena proti Dallasu, Philadelphii in Milwaukeeju.

Že v torek zvečer bo vročica v domači dvorani gostila Dončićev Dallas, ki je kljub 30 točkam, šestim skokom in šestim podajam slovenskega zvezdnika spet, še tretjič v sezoni izgubil proti Sacramentu, ki se ne bori več za končnico.

Dallas lahko dodatno skrbi še 15. tehnična napaka Dončića to sezono - z igrišča je moral predčasno v zadnji minuti tekme -, kar pomeni, da je le eno oddaljen od tekme suspenza pred odločilnimi boji za končnico. Skupno jih je prejel sicer 16, vendar so mu eno izbrisali z računa.


"Tehnične napake so nekaj, na kar Luko zelo opozarjamo. Danes sem tudi sam zanj slab vzor, saj sem prav tako dobil dve. Za to sem se že opravičil fantom," je po tekmi dejal trener Rick Carlisle, ki je moral prav tako v zadnji minuti predčasno z igrišča.

Dončić je po tekmi na vprašanje, zakaj je prejel drugo tehnično napako, le skomignil z rameni. "Ne vem? Morda zato, ker je bil ravno 'timeout' in sem vrgel žogo na koš. Najbrž je bilo zato. Ampak res ne vem, ali lahko zato sploh dobiš tehnično?" se je spraševal Dončić, pri teličkih pa so že napovedali, da se bodo na drugo tehnično pritožili. Enkrat to sezono jim je že uspelo s pritožbo.

"Ne skrbite, ne bom dobil še ene," je po tekmi za Dallas Morning News še dejal Dončić in dodal: "Tudi mojo prvo tehnično danes bi morali izbrisati. Samo to bom rekel."

Buddy Hield je dosegel 27 točk, Marvin Bagley III. pa je k zmagi kraljev dodal 23 točk in devet skokov.

Dallas do konca rednega dela sezone in boja za prvo šesterico zahodne konference čaka še osem tekem, po današnjem porazu pa je skupaj z Los Angeles Lakers, ki so tokrat izgubili proti Torontu (114:121), in Portlandom, ki je premagal Boston (129:119), na petem mestu zahoda.

Medtem pa so se Philadelphia 76ers prebili na prvo mesto vzhodne konference po košu Bena Simmonsa ob pisku sirene za zmago s 113:111 po podaljšku nad San Antonio Spurs. Pred tem so Brooklyn Nets izgubili proti Milwaukeeju.

Joel Embiid je za Sixers dosegel 34 točk in 12 skokov, Seth Curry je dodal 22 točk, Dwight Howard pa za četrto zaporedno zmago 14.