Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Navijačem Dallasa se je odvalil kamen s srca: Luka Dončić lepo okreva

Deli na:
Navijačem Dallasa se je odvalil kamen s srca: Luka Dončić lepo okreva

Foto: Reuters

Z druge strani Atlantika prihajajo zelo dobre novice za vse slovenske ljubitelje košarke. Mladi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić lahko že hodi brez pomoči bergel, prav tako pa ne potrebuje več opornice, oziroma ortopedskega čevlja za hojo brez zgiba. Več o sanaciji poškodbe desnega gležnja bo znanega najkasneje v četrtek.

Dončićev trener Rick Carlisle je v Milwaukeeju, kjer je Dallas brez Dončićeve pomoči premagal Bucks, potrdil, da sanacija Dončićeve poškodbe napreduje bolje od pričakovanj.

Dvajsetletni Ljubljančan je utrpel zvin gležnja po 100 sekundah sobotne tekme proti Miamiju. Slovenski košarkar tako ni odpotoval v Milwaukee na naslednjo tekmo. Ostal je v Dallasu, kjer trenutno povsem posvečen zdravljenju poškodbe, ki že daje prve rezultate.

Trener Dallasa Carlisle je bil zelo optimističen o stanju poškodbe mladega slovenskega zvezdnika.

"Luka se zelo dobro odziva na zdravljenje. Ne potrebuje več opornice in hodi brez bergel," je dejal trener Dallasa.

"Zelo dobro napreduje. Proti Bostonu doma še ne bo igral, o napredku bo več znanega po tekmi z Bostonom," je napovedal. Takrat bo bržkone tudi kaj več znanega o tem, ali bo lahko kandidat Dallasa za naziv MVP, najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA, še do konca koledarskega leta pomagal Dallasu proti ekipama Philadelphia 76ers in Toronto Raptors.



Dvajsetletni Ljubljančan je trenutno z 29,3 točke in 8,9 podaje tretji strelec in asistent v ligi NBA, z 9,6 skoka pa zaseda 19. mesto.

Poznavalec dogajanja v severnoameriški košarki Tim MacMahon je sicer sporočil, da Dončić ni utrpel težje poškodbe in da bo verjetno manjkal dva tedna.

Če se bo njegov gleženj dobro odzival na rehabilitacijo, pa se bo lahko ekipi pridružil že prej.

Prvi strelec Dallasa je že med tekmo, na kateri je bilo možno videti, kako se mu je zvil gleženj, šel na podvodno tekalno stezo pod nadzorom kondicijskega trenerja.

Dončić je že imel težave z zvitim gležnjem. Levi gleženj si je zvil v finalu evropskega prvenstva v Istanbulu, na katerem je Slovenija osvojila svoje prvo veliko zlato. Takrat še 18-letnega košarkarja so reprezentančni soigralci na igrišče ob sklepni proslavi prinesli na rokah. Desni gleženj pa je imel zvit tudi v času igranja za Real Madrid in novembra lani.