stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ni Luke, ni upanja za Dallas: po poškodbi Dončića še en poraz

Deli na:
Ni Luke, ni upanja za Dallas: po poškodbi Dončića še en poraz

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so bili brez slovenskega asa Luke Dončića brez moči proti Chicago Bulls. Biki so slavili s 118:108. Denver Nuggets, moštvo drugega slovenskega predstavnika Vlatka Čančarja, so v gosteh ugnali Minnesoto Timbervolwes s 124:109, medtem ko je Stephen Curry ob zmagi Golden Stata proti Portlandu prispeval kar 62 točk.

Nekaj ur pred začetkom obračuna med Dallasom in Chicagom je postalo jasno, da Dončić zaradi rahle poškodbe leve stegenske mišice ne bo mogel igrati. Medtem sta pri Chicagu zaradi okužb z novim koronavirusom manjkala Chandler Hutchinson in Tomaš Satoransky, ki sta se pridružila odsotnim Lauriju Markkanenu, Garrettu Templu in Ryanu Arcidiaconu.

Vseeno so biki na krilih Zacha LaVina in njegovih 39 točk (14/25 iz igre) dobili obračun in še nekoliko poglobili krizo teličkov, ki na začetku sezone igrajo spremenljivo in še iščejo pravo formo. Ti so po zaslugi Jalena Brunsona, ki je začel na mestu Luke Dončića in prispeval 31 točk ob petih skokih in sedmih podajah, večino dvoboja držali stik s Chicagom, ki pa je predvsem v zadnji četrtini bolj razigran.

Pri Dallasu je škripal met za tri točke, zadeli so 11 od 42 poskusov, ob tem pa so zgrešili še osem od 27 prostih metov. S četrtim porazom na šestih tekmah so sedaj na zahodu izenačeni z Denverjem.

Pri slednjih je ob šele drugi zmagi v sezoni Vlatko Čančar igral 55 sekund. Njegova statistika je ostala prazna, medtem ko je srbski center Nikola Jokića še četrtič v sezoni zabeležil trojnega dvojčka z 19 točkami, 12 skoki in 12 podajami.


Odločilna je bila zadnja četrtina, ki so jo gosti dobili s 16 točkami razlike. Pri Denverju je poleg Jokića blestel Jamal Murray, ki se je ustavil pri 36 točkah. Pri domačih je 25 točk dosegel Malik Beasley.

Rekord kariere je z 62 točkami dosegel Stephen Curry. Z Golden State Warriors je slavil proti Portland Trail Blazers s 137:122 in se jim oddolžil za poraz pred dvema dnevoma. Že po prvi četrtini je imel ostrostrelec bojevnikov na računu 21 točk, večino pa jih dosegel predvsem s prodori in prostimi meti (18/19). V obeh polčasih je dosegel po 31 točk in se na koncu ustavil pri osmih zadetih metih za tri točke.

"Vedeli smo, kako bodo igrali in kako se bodo pripravili na nas in name. Zato sem skušal prodirati in sklepati prave odločitve. Seveda veš, koliko točk imaš na računu, ampak moraš biti ponižen in ostati osredotočen, čeprav je to težko, ko nate kričijo soigralci," je ob dosežku dodal Curry. Od aktivnih košarkarjev v ligi NBA je več točk dosegel le Devin Booker s 70 proti Bostonu pred štirimi leti, medtem ko se je pri 62 ustavil tudi Carmelo Anthony proti Charlottu pred sedmimi leti.

Na preostalih tekmah sta do gostujočih zmag prišla tudi oba kluba iz Los Angelesa. Lakers so s 108:94 slavili pri Memphis Grizzlies, Clippers pa s 112:107 proti Phoenix Suns. Za aktualne prvake je LeBron James dosegel 22 točk ob 13 skokih in osmih podajah, pri mestnih tekmecih Clippers pa je blestel Paul George z 39 točkami (15/24 iz igre).

Na vrhu zahodne konference so po današnjih tekmah skupaj Lakers, Clippers in Suns s petimi zmagami in dvema porazoma. Na vzhodu vodi Philadelphia s petimi zmagami s šestih tekmem, do četrte pa so ponoči prišli Boston Celtics, ki so v tesni končnici slavili pri Detroit Pistons s 122:120. Odločilni koš je tri sekunde pred koncem dosegel Jayson Tatum, zadnji met Blaka Griffina pa ob zvoku sirene ni bil uspešen.