Revija Reporter
Magazin

Navalite! Jaka Šinkovec iz Firbcev je odprt za zmenke

A. S.

21. okt. 2024 9:43 Osveženo: 9:50 / 21. 10. 2024

Deli na:

Jaka Šinkovec

Jaka Zorman

V oddaji Z Jasno in glasno! je Jasna Kuljaj kot običajno gostila dva Veseljaka in tokrat je v goste povabila Tjašo Božič, ki na Veseljaku deluje v režiji, ne pa pred kamero.

Tjaša je s svojo harmoniko in pesmimi, ki jih ustvarja, med ljudmi vse bolj priljubljena, zato jo je Jasna v oddaji vprašala, ali bi jo zanimalo tudi delo pred kamero, v vlogi voditeljice. Tjaša je Jasni potrdila, da se ne bi branila takšne preizkušnje. 

Jasna je Tjaši kasneje v oddaji prepustila razglasitev nagrajenca nagradne igre in tako preizkusila njen televizijski talent.

Simpatičnost 24-letne Primorke je nesporna in želimo si, da bi iz te moke nastalo nekaj kruha in da bo Tjaša Božič čimprej popestrila veliko družino Veseljakovih voditeljev, katere član je že nekaj mesecev tudi Firbec Jaka Šinkovec, ki ga lahko slišite v Židanem popoldnevu, kjer program vodi ob Niki Svetlin.

Jaka Šinkovec: 'Odprt sem za zmenke.'

V oddaji ZJIG je Jasna ob ogledu videospota Firbcev Ona hoče vprašala Jako Šinkovca, zakaj med vsemi člani ansambla vedno prav njemu pripade čast 'mečkanja v spotu' in ob tem spomnila tudi na njegovo 'mečkanje' z Veseljakovo Zinko v videospotu Brajde. Jaka je to utemeljil z dejstvom, da je poleg kitarista edini samski v skupini. Na vprašanje, zakaj snemanja the kadrov ne prepusti komu drugemu, je Jasni namesto Jake odgovoril kar Ranko Babić: 'Saj ni blesav!', kar je povzročilo kar nekaj smeha za omizjem.

Z Jasno in glasno!

Jaka Zorman

Jasna Kuljaj: 'Kaj je to pinjata?'

Med komentiranjem pesmi Tjaše Božič 'V koruzi'je Jasna ustavila predvajanje videospota na tisti točki, kjer Tjaša v koruzi sklati pinjato. Medtem, ko se je Ranko Babić spraševal, kaj pinjata počne v slovenski narodnozabavni glasbi, se je Jasna še zmeraj spraševala, kaj to sploh je.

Ranko Babič: 'Ne znam voziti traktorja'.

Med komentiranjem videospota Firbcev 'Ona hoče' je Jaka Šinkovec vprašal Ranka Babića, ali ga lahko kdaj povabijo na snemanje kakšnega njihovega videospota, da bi odigral vlogo voznika traktorja. Ranko Babić je vse presenetil z besedami, da ne zna voziti traktorja. Ko je kasneje predlagal Tjaši Božič da bi lahko bil član njene nastajajoče spremljevalne zasedbe, pa je Ranko priznal tudi, da ne zna igrati nobenega inštrumenta. Omizje je tako ugotovilo, da je Ranko razen za stanje na odru in spravljanje publike v smeh, očitno dokaj neuporaben.