32_7pot v 160gajsek darja Odkrito.si

Peklenske muke Darje Gajšek

harry meghan 1 Svet24.si

Bo otrok Meghan in Harryja novi rekorder v ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

avtobus, ugrabitev, milano Svet24.si

Šolarji na ugrabljenem in zažganem avtobusu: ...

Tereza Hluskova Svet24.si

VIDEO: Lepotica v solzah pred kamerami: mislila, ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

maja nose Njena.si

Ljubezen po domače: Žalostna zgodba mamice Maje

Magazin

Našli letalo nesrečnega Emiliana Sale

Deli na:
Našli letalo nesrečnega Emiliana Sale

Foto: Reuters - Emiliano Sala bi moral zaigrati za Cardiff.

Preiskovalci so v nedeljo pozno zvečer potrdili, da so našli izginulo letalo argentinskega nogometaša Emiliana Sale, na katerem je bil še pilot David Ibbotson. Sala je 21. januarja letel iz Francije proti Walesu, kamor je prestopil v Cardiff City, nato pa je letalo izginilo nad Rokavskim prelivom.

Že v sredo so na obali Normandije našli ostanke letala, preiskovalci pa so v ponedeljek zvečer sporočili: "Lahko potrdimo, da smo našli letalo."

Kmalu po tem se je iz Argentine oglasila Salin oče Horacio in dejal: "Ne morem verjeti. To so grde sanje."

Horacio Sala je edini družinski član nesrečnega nogometaša, ki je ostal v Argentini, vsi drugi so odhiteli v Francijo in pomagali pri iskanju razbitin.

Sala je 21. januarja zvečer poletel iz Nantesa v Wales, da bi s tamkajšnjim klubom Cardiffom podpisal pogodbo. Zasebno letalo, na katerem je bil poleg nogometaša le še pilot, je z radarskih zaslonov izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu.

Od takrat poteka iskanje letala. Uradno iskanje so končali po treh dneh, pred dnevi pa je družina nogometaša ob številnih donacijah začela z iskanjem razbitin s pomočjo zasebnikov. Eden od preiskovalcev David Mearns je že v nedeljo zjutraj na Twitterju potrdil, da so našli ostanke letala.

Sala je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, v tej sezoni je v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov. Svojemu novemu valižanskemu klubu, ki je ta čas na 18. mestu prvenstvene lestvice v premier league, naj bi Sala pomagal v boju za obstanek med elitno druščino.

Loading...