kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Največje uspešnice TikToka na zgoščenki in vinilki

Deli na:
Največje uspešnice TikToka na zgoščenki in vinilki

TikTok - Foto: Profimedia

Nekaj največjih viralnih uspešnic s spletne platforme TikTok je dobilo novo orkestrsko preobleko in bo to poletje izšlo na zgoščenki in vinilki, so sporočili s platforme.

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP je za sodelovanje z glasbeno založbo Warner Classics prvi vstop TikToka na tradicionalni glasbeni trg. 18 pesmi bo dostopnih na platformah za pretakanje in v glasbenih trgovinah.

Kdor je na platformi preživel več časa, bo prepoznal pesmi, kot je denimo No Roots Alice Merton, ki je bila uporabljena v 1,3 milijona videoposnetkov. Ali pa klavirsko skladbo Pieces Danila Stankovića, ki jo je uporabilo približno 3,4 milijona TikTokerjev. V novi preobleki je skladbe poustvaril Nemški filmski orkester iz Babelsberga.

"Poslušanje skladbe No Roots v novem glasbenem kontekstu je navdihujoče," je v izjavi povedala Alice Merton. Dodala je, da je nad projektom navdušena in da se veseli, da bo lahko opazovala, kako bo zaživel.

Med pesmimi je tudi Monkeys Spinning Monkeys, optimistična skladba s flavto, ki je glasbena podlaga za številne lahkotne videoposnetke.

Wellerman Sea Shanty pa je povezana z navdušenjem nad pesmijo Sea Shanty, ki je v začetku leta 2021 zajela TikTok, ko se je škotski poštar Nathan Evans posnel, kako poje ljudsko pesem iz 19. stoletja. Pesem se je razširila kot požar, med tistimi, ki so ustvarili svoje različice viralne melodije, sta bila tudi kitarist skupine Queen Brian May in skladatelj muzikalov Andrew Lloyd Webber.

Šest singlov z albuma bo na platformah za pretakanje dostopnih 8. julija, celoten album TikTok Classics: TikTok: Memes and Viral Hits pa bo na voljo avgusta.