rok snežič, miha kordiš Svet24.si

FOTO: Rok Snežič v parlamentu z neustrezno masko...

nadija-bičkova, Kai Widdrington Svet24.si

Bo to Nadijo Bičkovo in njenega novega izbranca ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

Emma Bunton Odkrito.si

Praznuje že 46. rojstni dan

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

Magazin

Najbolj občudovan moški na svetu Bill Gates, Angelina Jolie prva med ženskami

Deli na:
Najbolj občudovan moški na svetu Bill Gates, Angelina Jolie prva med ženskami

Foto: Reuters

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates je najbolj občudovan moški na svetu, medtem ko je med ženskami prvo mesto zasedala ameriška igralka in humanitarka Angelina Jolie, je ugotovila spletna raziskava javnomnenjskega inštituta YouGov, ki je povprašala anketirance v 23 državah sveta.

Gatesu na lestvici sledita ameriški predsednik Barack Obama in njegov kitajski kolega Xi Jingping. Na četrtem mestu je nekoliko presenetljivo filmski igralec kitajskega rodu Jackie Chan, ki je prehitel indijskega premierja Narendro Modija, papeža Frančiška in dalajlamo, ki mu sledijo na naslednjih treh mestih.

Tudi Joliejeva je v dobri družbi. Na lestvici ji namreč sledijo dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Jusufzaj, ameriška političarka in morebitna predsedniška kandidatka Hillary Clinton ter britanska kraljica Elizabeta II.

Inštitut YouGov, ki je v spletni anketi januarja povprašal okoli 25.000 ljudi, je objavil tudi rezultate za posamezne države. V ZDA je tako najbolj občudovan moški Obama, najbolj občudovana ženska pa Clintonova. V Veliki Britaniji prestol med najbolj priljubljenimi ženskami tako kot v državi zaseda Elizabeta II., med moškimi pa je prvi fizik Stephen Hawking.

V Rusiji je najbolj občudovan moški nič kaj presenetljivo predsednik države Vladimir Putin, med ženskami pa je Ruse najbolj navdušila Joliejeva.

Železna kanclerka Angela Merkel je v domači Nemčiji najbolj občudovana ženska, med moškimi pa je prvi nekdanji zahodnonemški kancler Helmut Schmidt.