stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na stripovski konvenciji Comic-Con pričakujejo 130 000 oboževalcev

Deli na:
Na stripovski konvenciji Comic-Con pričakujejo 130 000 oboževalcev

Foto: Getty Images

Vsako leto v juliju ulice ameriškega San Diega zavzame na tisoče v pošasti, vesoljce in druge kostume napravljenih ljudi, ki se zgrinjajo na mednarodni konvenciji Comic-Con. Na letošnji štiridnevni prireditvi bodo od četrtka naprej uživali v številnih predstavitvah, projekcijah in drugih atrakcijah, povezanih s stripom, filmom in pop kulturo.

Po skromnih začetkih v letu 1970, ko je konvencijo obiskalo nekaj ducatov ljudi, ki so si izmenjevali stripe o superherojih, se je konvencija Comic-Con razvila v največji in najbolj spektakularen popkulturni dogodek v ZDA.

Središče Comic-Cona je Hala H s 6500 sedeži, kjer svoje nove filme in televizijske serije promovirajo tudi številni zvezdniki. Oboževalci pa so znani po tem, da so za vstop pripravljeni v vrsti čakati tudi več kot deset ur.

Razvoj pametnih telefonov in družabnih omrežij je povečal spekter piratstva, zaradi česar je letos eden od velikih filmskih studiev po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zaradi uhajanja fotografij na internet odpovedal udeležbo. Lani je imel podobne težave studio Warner Brothers, saj je film Odred odpisanih, ki je bil sicer namenjen zgolj obiskovalcem konvencije, hipoma pricurljal na internet, zaradi česar so ga kasneje spremenili.

Predstavnik spletne strani o filmu Boxoffice.com Shawn Robbins je napovedal veliko verjetnost, da tudi ostali studii ne bodo več pripravljali materiala, namenjenega tovrstnim konvencijam. "Ekskluzivnost tega materiala je v zadnjih letih že izginila, pa ne samo zaradi piratstva, temveč predvsem zaradi uradnih napovednikov, ki so objavljeni ravno med oziroma časovno blizu različnim konvencijam, kot sta Comic-Con in CinemaCon," je dejal za AFP.

Konvencija, ki jo je revija Rolling Stone označila kot "Super Bowl za ljudi, ki ne marajo Super Bowla", bo gostila množico zvezdnikov, ki bodo predstavljali svoje nove filme in televizijske serije.

Studio Paramount danes zvečer načrtuje veliko ameriško premiero filma Zvezdne steze: Onkraj, na kateri bo tudi filmska ekipa. Warner Bros. bo v soboto med drugim razkril težko pričakovana filma po stripovskih predlogah DC Comics.

Med zvezdniki, ki so potrdili udeležbo na konvenciji, sta glavna igralca filma Wonder Woman, Gal Gadot in Chris Pine, ter Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Cara Delevingne in režiser David Ayer, ki se bodo udeležili predstavitve Odreda odpisanih.

Film Kong: Otok lobanj, ki na velika platna prihaja naslednjo pomlad, bodo zastopali Tom Hiddleston, Brie Larson in John Goodman, obeta pa se tudi prvi vpogled v film Fantastične zveri in kje jih najti, ki je sicer stranska zgodba v franšizi o Harryju Potterju. Predstavitve se bosta udeležila igralca Eddie Redmayne in Collin Farrell.

S področja televizijske produkcije bo televizija AMC predstavljala svojo najuspešnejšo serijo v zgodovini kabelske televizije Živi mrtveci ter sorodno serijo Bojte se živih mrtvecev.

Predsednica studia Warner Sue Kroll vidi Comic-Con, ki naj bi po pričakovanjih organizatorjev prinesel okoli 140 milijonov dolarjev dobička, kot enega najljubših dogodkov njihove družbe.