duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 4. junija

orban jansa Reporter.si

Ogrske nočemo, Prekmurja ne damo: 100 let po ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Magazin

Na Hrvaškem posneli novega Vinetouja, igra ga albanski igralec Nik Xhelilaj

Deli na:
Na Hrvaškem posneli novega Vinetouja, igra ga albanski igralec Nik Xhelilaj

Foto: RTL

Snemanje novega Vinetouja na Hrvaškem, ki nastaja v produkciji nemške televizije RTL, je končano. Po zaključku snemanja v Nemčiji bo trilogija, ki jo režira Philipp Stölz, šla v distribucijo v dobrem letu dni, piše hrvaška tiskovna agencija Hina. Vlogo Vinetouja je prevzel albanski igralec Nik Xhelilaj.

Vlogo Olda Shatterhanda je tokrat prevzel nemški igralec Wotan Wilke Möhring, v filmu pa med drugim igrajo še nemški igralci Milan Peschel, Jürgen Vogel in Matthias Matschke, nemško-turški igralec Fahri Yardim in mehiška igralka Iazua Larios.

Na Hrvaškem je bilo 67 snemalnih dni, snemali so na 20 lokacijah. Sodelovalo je 220 filmskih delavcev, zanje je skrbela produkcija Aleks. Kot je povedal Aleksandar Črček iz produkcijski hiše, so je največji izziv predstavljali težko dostopne lokacije, organiziranje velikega števila statistov in igralcev, snemanje množičnih prizorov s 70 konji in jezdeci ter izdelava veličastne scenografije.

Režiser je pred pričetkom snemanja sredi avgusta dejal, da so prečesali bolj ali manj ves svet, saj so vedeli, da so "mokasini Pierrea Bricea zelo veliki". "Nato pa je na kasting prišel Xhelilaj. In še vedno se spomnim, ko sem ga gledal na monitorju in si mislil: 'Aha, pa smo ga na koncu le našli'," je povedal režiser.

Brice je indijanskega poglavarja iz plemena Apačev, legendarnega junaka nemških potopisno-pustolovskih pripovedi Karla Maya, upodobil v desetih filmih. Kot Old Shatterhand, njegov "beli brat", je ob njem nastopal Lex Barker. S temi izjemno uspešnimi produkcijami je Brice postal priljubljen predvsem v Nemčiji, kjer je pobral tudi vrsto nagrad.

Prvega Vinetouja so posneli leta 1962, sledilo jih je še devet. Filmi so nastajali kot koprodukcija Zahodne Nemčije in Jadran filma, snemali pa so jih v nacionalnih parkih Paklenica, Plitvička jezera in Krka, na Velebitu, v kanjonu reke Zrmanje in v Vrliki.

loading...
Loading...