favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na dražbi pisma ustvarjalca Jamesa Bonda

Deli na:
Na dražbi pisma ustvarjalca Jamesa Bonda

Bond, James Bond - ne Jane Bond! - Foto: Arhiv filma

Avkcijska hiša Sotheby's je na dražbo uvrstila pisma, polna seksualnosti, ki sta si jih izmenjala avtor Jamesa Bonda Ian Fleming in njegova žena Ann. Pisma so del korespondence, ki dokumentira uspeh knjig o agentu 007, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Par se je prvič srečal leta 1934, ko je bila Ann poročena s prvim možem, vendar sta se zvezala šele leta 1952, v letu, ko je Fleming napisal Casino Royale, prvi roman o izmišljenem super vohunu.

Pisma odsevajo intenzivnost njunega odnosa, predvsem pred poroko. V enem od njih je Ann prosila Fleminga, naj jo "položi v njegovo posteljo z bičem v roki, da ga bo lahko imela 40 let pod nadzorom".

Zbirka vsebuje več kot 160 pisem, ki sta si jih izmenjala. Pred dražbo, ki bo potekala med 3. in 10. decembrom, so jih ocenili na 200.000-300.000 funtov.

Po oceni specialista za knjige in rokopise pri dražbeni hiši Sotheby's Gabriela Heatona je korespondenca dokaz o Flemingovem življenju in karieri brez primere.


Pisma se začnejo, ko je služil v obveščevalni službi med drugo svetovno vojno, pričajo o njegovem novinarskem delu in o pisanju Bonda, med drugim na njegovem posestvu Goldeneye na Jamajki.

"James Bond je bil zelo plod Ianove in Annine zveze," je povedal Heaton. "Ni naključje, da je Ian napisal prvi roman o Bondu istega leta, kot sta se poročila, tako iz strasti in domišljije kot iz poskusa, da bi zaslužil denar za žensko, ki je bila vajena nepredstavljivega bogastva."

Pisma razkrivajo njuno bolečino ob smrti hčere, stare le nekaj ur, ki se je rodila, ko je bila Ann poročena z drugim možem, časopisnim mogotcem, lordom Rothermereom.

"Ne morem ti reči ničesar v tolažbo. Po vsem tem pretresu in bolečini je grenko. Lahko ti pošljem le svoj objem in svojo ljubezen ter vse svoje molitve," ji je napisal Fleming. Kasneje je par dobil sina Casparja, kar je Fleming proslavil z nakupom zlatega pisalnega stroja.

Pisma opisujejo življenje, zaznamovano z glamurjem in privilegiji, a tudi z grenkobo, ki je prišla z leti. Fleming pa je opisal tudi svoj proces ustvarjanja ene knjige o Bondu letno, še poroča AFP.