900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mura se poslavlja od Evrope

Deli na:
Mura se poslavlja od Evrope

Mura : Tottenham - Foto: Aleš Cipot

Nogometaši Mure bodo v četrtek končali svoje prvo udejstvovanje v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj. Ob 21.00 bodo v 6. krogu konferenčne lige gostovali na Nizozemskem pri Vitesseju. Izbranci Anteja Šimundže nimajo več možnosti za preboj v izločilne boje, kar pa ne pomeni, da ne bodo poskusili presenetiti še zadnjega tekmeca.

Sobočani so v prejšnjem krogu v Ljudskem vrtu z 2:1 na kolena spravili veliki Tottenham, za kar so ob točkah za svojo prvo zmago v skupinskem delu dobili še 500.000 evrov. Takšna vsota - za preboj v skupinski del so prejeli 2,94 milijona evrov, skupaj s kvalifikacijami pa čez tri milijone - pa je dovolj velik motiv tudi za obračun na stadionu GelreDome (kapaciteta 21.248) z nizozemskim prvoligašem, ki je sicer prvo medsebojno tekmo v skupini G dobil z 2:0.

Če pri Sobočanih sam tekmovalni vidik ni toliko v ospredju, pa je drugače pri Nizozemcih, ki se še borijo za drugo mesto v skupini in napredovanje v spomladanske izločilne boje. Francoski Rennes, ki ima v svojih vrstah s petimi goli najboljšega strelca tekmovanja Gaetana Laborda, si je z 11 točkami že zagotovil osmino finala, Tottenham in Vitesse pa imata po sedem točk, tako da bo zadnji krog odločil o drugem potniku v dodatne boje za osmino finala.

Prvi dve mesti sta sicer že oddani v skupinah A, kjer sta vodilna Lask Linz in Maccabi Tel Aviv (HJK Filipa Valenčiča je že brez možnosti), C, kjer sta na vrhu Bodo/Glimt in Roma, ter H, kjer sta se najbolj izkazala Basel in Karabah.

Sicer pa si je napredovanje iz skupine B zagotovil Gent, v boju za drugo mesto pa so še Partizan, Flora in Anorthosis Famagusta Denisa Popovića. V skupini D je že kvalificiran AZ Alkmaar, drugo mesto pa lovita Randers in Jablonec. V skupini E je prvi Feyenoord, za drugo mesto pa se bosta merila Slavia Praga in Union Berlin. V skupini F je zagotovo na prvem mestu Koebenhavn, v igri za drugo mesto pa sta še Slovan Bratislava in Paok Jasmina Kurtića.

Znano je tudi to, da iz evropske lige v dodatne kvalifikacijske boje v konferenčni ligi prihajata Fenerbahče Mihe Zajca in Celtic, pridružilo pa se jima bo še šest klubov.

Sicer pa so si v evropski ligi že zagotovili nadaljevanje tekmovanje Lyon, Rangers, Monaco, Eintracht Frankfurt, Olympiacos, Galatasaray, Lazio, Bayer Leverkusen, Betis in West Ham.


V evropski ligi sta brez možnosti Miha Blažič s Ferencvarosom in Jon Gorenc Stanković s Sturmom, medtem ko ima Dejan Petrovič z dunajskim Rapidom še možnost za tretje mesto v skupini H in s tem preboj v dodatne boje za osmino finala konferenčne lige.

Tekme 6. kroga konferenčne in evropske lige bodo v četrtek, že v torek in sredo pa bodo skupinski del končali v ligi prvakov.

Tam sta v skupini A že v osmini finala Manchester City in PSG, Leipzig Kevina Kampla pa se bori za tretje mesto in nadaljevanje v dodatnih bojih za osmino finala evropske lige.

V skupini B si je napredovanje zagotovil Liverpool, Atletico Madrid Jana Oblaka pa je še v igri za drugo mesto. V skupini C je jasno že vse, Ajax in Sporting gresta v osmino finala lige prvakov, tretjeuvrščena Borussia Dortmund pa v boje za osmino finala evropske lige.

Takisto je vse odločeno v skupini D, prva sta Real Madrid in Inter Samirja Handanovića, tretji pa Šerif Tiraspol Lovra Bizjaka. V skupini E je prvi Bayern, Barcelona in Benfica bosta končali na drugem ali tretjem mestu, Dinamo Kijev Benjamina Verbiča pa je že odpisan.

V skupini F ima vozovnico za osmino finala Manchester United, za drugo mesto pa se še bori Atalanta Josipa Iličića. Isto kot za Atalanto velja tudi za Salzburg Benjamina Šeška v skupini G, kjer je že prvi Lille.

Vse pa je jasno tudi v skupini H, v ligi prvakov bosta v osmini finala igrala branilec naslova Chelsea in Juventus, Zenit pa bo nadaljeval v dodatnih bojih za osmino finala evropske lige.