vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

blaz svab Njena.si

Kakšen avto ima Modrijan Blaž Švab?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mura izgubila trenerja: Šimundža gre v Bolgarijo

Deli na:
Mura izgubila trenerja: Šimundža gre v Bolgarijo

Ante Šimundža - Foto: Vanesa Jaušovec

Slovenski nogometni strokovnjak Ante Šimundža ni več trener državnih prvakov iz Murske Sobote Mure, v ponedeljkovi izdaji poroča Ekipa SN. Petdesetletni Mariborčan bo kariero nadaljeval na klopi serijskih bolgarskih prvakov Ludogorca iz Razgrada, še navaja športni časnik. Niti Mura niti Ludogorec še nista uradno potrdila informacije.

Kot še navaja Ekipa, se je Šimundža z novimi delodajalci že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja in naj bi kmalu podpisal pogodbo. O tem je Ekipa poročala že v nedeljo na spletni strani, kasneje pa so novico o odhodu Šimundže potrdili pravzaprav vsi slovenski mediji.

Šimundža je drugič v svoji trenerski karieri sedel na klop Mure junija 2017. Navijači črno-belih so ga spoznali že leta 2011, ko je prevzel takratno Muro 05 in jo popeljal do tretjega mesta v prvoligaški konkurenci. Pri Muri je ostal do konca sezone 2012/13, potem pa prevzel Maribor in z njim uspešno nastopal tudi v evropskih tekmovanjih.

Šimundžo naj bi na mestu trenerja Mure nasledil Damir Čontala, ki že deluje v klubu. Bil je pomočnik trenerja, pred tem pa trener kadetov.Šimundža je po trenerskem delu pri Muri deloval še pri Aluminiju in kasneje pri Mariboru, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka (2013/14, 2014/15). V sezoni 2013/14 je NK Maribor popeljal med 32 najboljših ekip v evropski ligi. V sezoni 2014/15 pa mu je z vijoličastimi uspel tudi preboj v skupinski del tekmovanja v elitni ligi prvakov.

Muro je v sezoni 2019/20 popeljal do naslova pokalnih prvakov, v sezoni 2020/21 pa do naslova državnih prvakov. Šlo je za zgodovinski uspeh. Nogometaši Mure so 22. maja na zadnji tekmi sezone v Ljudskem vrtu s 3:1 premagali Maribor in prvič osvojili naslov državnega prvaka.

Mura je jesenski del prvenstva končala na petem mestu in zaostaja deset točk za vodilnim Mariborom.