sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uefa bo razglasila nogometaša sezone, izžrebane bodo skupine lige prvakov

Deli na:
Uefa bo razglasila nogometaša sezone, izžrebane bodo skupine lige prvakov

Robert Lewandowski - Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo danes ob 18. uri izžrebala skupine lige prvakov, obenem pa tudi podelila nagrade za najboljše v minuli sezoni. Za nogometaša leta kandidirajo Kevin De Bruyne iz Manchester Cityja ter Robert Lewandowski in Manuel Neuer iz Bayerna, zmagovalca lige prvakov in evropskega superpokala.

Ti trije omenjeni so dobili največ glasov v izboru 80 trenerjev klubov iz lige prvakov in evropske lige ter 55 novinarjev iz vsake izmed članic Uefe.

Slednji so na četrto mesto postavili Lionela Messija iz Barcelone ter Neymarja iz PSG, v deseterici pa so še Thomas Müller (Bayern), Kylian Mbappe (SG), Thiago Alcantara (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern) in Cristiano Ronaldo (Juventus).

Za trenerja leta pa kandidirajo Hansi Flick (Bayern), Jürgen Klopp (Liverpool) in Julian Nagelsmann (Leipzig). Uefa bo ob tem podelila še kopico drugih priznanj, med drugim tudi za vratarja leta, kjer ob Neuerju in Keylorju Navasu (PSG) kandidira tudi slovenski reprezentant Jan Oblak (Atletico Madrid).

Ob tem pa bodo podelili še nagrade za igralko leta (Wendie Renard, Pernille Harder, Lucy Bronze), trenerja ženske ekipe, branilca, vezista in napadalca leta v ženski in moški konkurenci ter igralca leta v evropski ligi.

V žrebu za ligo prvakov pa bo tudi nekaj klubov s slovenskim pridihom: Atletico z Janom Oblakom, Dinamo Kijev z Benjaminom Verbičem, Leipzig s Kevinom Kamplom, Inter s Samirjem Handanovićem, Atalanta z Josipom Iličićem in Ferencvaros z Miho Blažičem.