stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mučna noč za potolčenega Dončića, Dallas izgubil prednost (VIDEO)

Deli na:
Mučna noč za potolčenega Dončića, Dallas izgubil prednost (VIDEO)

Foto: Profimedia

Potem ko so si košarkarji Dallas Mavericks v prvem krogu končnice lige NBA proti Los Angeles Clippers v boju na štiri zmage v gosteh nabrali lepo prednost 2:0, so tekmeci zdaj razmerje moči poravnali. Na četrti tekmi so Clippers v Teksasu slavili gladko zmago s 106:81, Luka Dončić pa je, oblepljen s kineziološkimi trakovi, tokrat dosegel 19 točk.

Dončić, za katerega se še tik pred zdajci ni vedelo, ali bo zaradi bolečin v predelu vratu in roke, ki so se pojavile med tretjo tekmo dvoboja, sploh lahko igral, je imel povprečje prvih treh tekem končnice 38 točk. Tokrat jih je zmogel le 19 ob skromnem metu iz igre 9:24 ter le šestih skokih in podajah.

Pri gostih sta se izkazala Kawhi Leonard in Paul George. Prvi je dosegel 29 točk in deset skokov, drugi pa je k zmagi na četrti tekmi zahodne konference dodal 20 točk.

Tudi drugi dvoboj zahoda je poravnan na 2:2 v zmagah, potem ko so Phoenix Suns na četrti tekmi s 100:92 premagali Los Angeles Lakers. Prvaki NBA so v drugem polčasu igrali brez poškodovanega Anthonyja Davisa.

Sprva trener ekipe iz Arizone ni računal na poškodovanega Chrisa Paula, a ga je slednji prepričal, da mu je dovolil na parket. Paul je dosegel 18 točk in devet podaj, Devin Booker in Jae Crowder sta k zmagi za druge nosilce končnice vsak dodala po 17 točk. Deandre Ayton pa 14 točk in 17 skokov.



V Bostonu so na tekmi vzhodne konference New Jersey Nets v gosteh s 141:126 premagali domače Boston Celtics in v boju na štiri zmage povedli s 3:1. Blizu 18.000 gledalcev je naprej skušalo z vzkliki zaustaviti Kyrieja Irvinga, a mu skandiranje dvorane ni prišlo do živega, saj se je zaustavil šele pri 39 točkah in utišal domače navijače.

Mrežice bodo tako v torek v domačem Brooklynu že lahko prišle do tako želene četrte zmage in se pripravile na drugi krog končnice, kjer jih čakajo Milwaukee Bucks. Slednji so gladko, s 4:0 v zmagah izločili lanske podprvake severnoameriškega prvenstva NBA, Miami Heat Gorana Dragića.

Prednost 3:1 v zmagah so si na vzhodu priigrali še košarkarji Atlanta Hawks proti New York Knicks, potem ko so tretjo tekmo dobili s 113:96. Spet je bil mož odločitve Trae Young, ki je dosegel 27 točk, John Collins jih je dodal 22.